Energirenovering sparer boligforening for over 100 ton CO2

Frederikshavn Kommunes energiprojekt bærer frugt. En renovering af 165 boliger har halveret energiforbruget, og det forventes, at varmeudgiften kan reduceres med op til en tredjedel om året.
Foto: /ritzau/AP/Martin Meissner/
Foto: /ritzau/AP/Martin Meissner/

Som et led i Frederikshavn Kommunes energiplan har boligforeningen Engparken fået en energi-makeover.

I en pressemeddelelse skriver kommunen, at energirenoveringen har halveret CO2-udledningen for de 165 boliger i foreningen fra ca. 225 ton til 95 ton.

"For beboerne betyder energirenoveringen med nye badeværelser, ventilation, facader, vinduer og så videre, kun en huslejestigning på cirka 500 kroner, fordi renoveringen er gennemført med støtte fra Landsbyggefonden. Dertil kommer den store besparelse på varmeregningen. Jeg tror, Engparken bliver en af vores mest attraktive afdelinger i fremtiden," udtaler direktøren i Boligforeningen Vesterport, Steen Møller Andersen, i meddelelsen.

Boligforeningen er en del af den såkaldte Energiby i Frederikshavn Kommune, der er et projekt, hvor man aktivt arbejder på at energioptimere bygningerne for at mindske CO2-forbruget.

"Ja, man kan godt sige, at det er den grimme ælling, der er blevet til en smuk svane. Og samtidig sparer vi så på energien. Det ligger helt i tråd med det arbejde, vi gerne vil gennemføre i alle vores afdelinger. Det betyder noget for os at bidrage til at nedbringe CO2 udledningen i Frederikshavn Kommune og globalt, og det budskab giver vi også videre til beboerne i foreningen," fortæller direktør Steen Møller Andersen om projektet.

Indtil videre har renoveringen af Engparkens samlede 13.286 kvadratmeter været to år undervejs, og det forventes, at renoveringen kan spare beboerne et sted mellem 25-33 procent om året på varmeregningen.

Dansk Byggeri ser positivt på nye klimakrav

Grønne certificeringer giver plus på brandingkontoen

Ministerium tøver med at tage fat om udskældt klimapakke til boligforbedringer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også