EjendomsWatch

Boligforening investerer trecifret millionbeløb i tidligere skole

Mens hovedbygning på en nedlagt skole bliver konverteret til almene boliger, opfører boligforening endnu en ejendom på grunden.

Foto: Colourbox

Frederikshavn Boligforening har købt Ørnvejens Skole for 23.185.500 kr. og bygger 55 almene boliger på grunden ved den tidligere skole i Frederikshavn i Nordjylland til en pris på 110 mio. kr., skriver Kanal Frederikshavn. Arkitektfirmaet Kjær og Richter Aarhus er rådgivere på projektet.

Skolens gamle hovedbygning fra 1915 bliver konverteret til 35 boliger, mens boligforeningen investerer i et nyt punkthus med 20 boliger. Sidebygningerne bliver revet revet ned, mens boligforeningen vil forsøge at bevare aulaen og bruge kælderarealer til cykelparkering

"Planen er, at hovedbygningen skal bevare sit indtryk, for det er jo en bygning, som alle frederikshavnere kender. Men vi vil samtidig gerne modernisere bygningen og give den lidt mere liv.  Vi arbejder også på at finde nogle velegnede altaner. Det er vigtigt, at folk kan komme udenfor, når de bor i lejlighed," siger Kim Madsen, direktør i Frederikshavn Boligforening, til Kanal Frederikshavn.

Han forventer, at opførelsen af de 55 lejligheder går i gang i efteråret 2017. De første beboere kan efter planen flytte ind et år senere. Frederikshavn Boligforening har mulighed for at opføre endnu et punkthus med 20 lejligheder, hvis interessen for boligerne er stor.

Nordjysk partnerskab bygger 12 etager bolig med havudsigt

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier