EjendomsWatch

Boligforening investerer trecifret millionbeløb i tidligere skole

Mens hovedbygning på en nedlagt skole bliver konverteret til almene boliger, opfører boligforening endnu en ejendom på grunden.

Foto: Colourbox

Frederikshavn Boligforening har købt Ørnvejens Skole for 23.185.500 kr. og bygger 55 almene boliger på grunden ved den tidligere skole i Frederikshavn i Nordjylland til en pris på 110 mio. kr., skriver Kanal Frederikshavn. Arkitektfirmaet Kjær og Richter Aarhus er rådgivere på projektet.

Skolens gamle hovedbygning fra 1915 bliver konverteret til 35 boliger, mens boligforeningen investerer i et nyt punkthus med 20 boliger. Sidebygningerne bliver revet revet ned, mens boligforeningen vil forsøge at bevare aulaen og bruge kælderarealer til cykelparkering

"Planen er, at hovedbygningen skal bevare sit indtryk, for det er jo en bygning, som alle frederikshavnere kender. Men vi vil samtidig gerne modernisere bygningen og give den lidt mere liv.  Vi arbejder også på at finde nogle velegnede altaner. Det er vigtigt, at folk kan komme udenfor, når de bor i lejlighed," siger Kim Madsen, direktør i Frederikshavn Boligforening, til Kanal Frederikshavn.

Han forventer, at opførelsen af de 55 lejligheder går i gang i efteråret 2017. De første beboere kan efter planen flytte ind et år senere. Frederikshavn Boligforening har mulighed for at opføre endnu et punkthus med 20 lejligheder, hvis interessen for boligerne er stor.

Nordjysk partnerskab bygger 12 etager bolig med havudsigt

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier