EjendomsWatch

Boligselskab overvejer fusion med BL

Organisationsbestyrelsen for sjællandsk boligselskab overvejer et udspil til lejerne om at blive en del af Boligselskabernes Landsforening. Det skal blandt andet ske for at opnå stordriftsfordele.

Hovedgaden 24 i Høng er en del af ejendomsporteføljen hos Boligselskabet for Høng og Omegn. | Foto: PR

Organisationsbestyrelsen for Boligselskabet for Høng og Omegn overvejer et udspil til 500 lejere på Vestsjælland, hvor den næststørste boligorganisation i Kalundborg Kommune vil komme til at indgå i et større fællesskab for almennyttige boligselskaber. Det skriver Sjællandske.

Baggrunden er, at organisationsbestyrelsen, repræsentantskabet og afdelingsbestyrelserne har været samlet til orienteringsmøde iscenesat af Boligselskabernes Landsforening (BL), der er interesse- og brancheorganisation for ca. 700 almene boligorganisationer med tilsammen flere end 545.000 boliger.

"Problemstillingen er jo, at de almene boligselskaber i stigende omfang udfordres på lovgivningen, der bliver mere og mere kompleks. Det betyder også, at den daglige forretningsfører skal kunne og vide mere og mere, og det er måske ikke den vej, vi skal gå i Høng," siger Preben Westermann, formand i organisationsbestyrelsen hos Boligselskabet for Høng og Omegn, til Sjællandske.

Han understreger, at der ikke er truffet nogen beslutning om noget som helst konkret. Når der skal træffes en beslutning, skal alle organisationens lejere have mulighed for at tage del i beslutningen.

Billigere husleje i vente efter politisk aftale om almene boliger

Domea forventer turbo på byggeriet med ny planlov

Byggesocietetet bakker op om lovkrav om almene boliger

Jysk ejendomsinvestor giver lokalpolitikere grå hår i hovedet

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier