EjendomsWatch

Ørestad-vartegn får almene boliger som nabo

Familie- og ungdomsboliger er på vej i Bellakvarteret på Amager. Københavns overborgmester er svært tilfreds med projektet, der skal hjælpe kommunen med sin målsætning for diversitet i boligmassen.

Foto: PR-illustration

Skyttehusene, som består af 410 nye familie- og ungdomsboliger, er på vej til Bellakvarteret i Ørestad på Amager. Det skriver Københavns Kommune, der har støttet projektet økonomisk, i en pressemeddelelse.

"København skal også fremover være en by, hvor der er plads til alle — også mennesker med helt almindelige indkomster, studerende og udsatte. Med de nye almene boliger i Bellakvarteret kan familier og unge få en god, billig bolig tæt på grønne områder i ét af Københavns nye, attraktive kvarterer," siger Frank Jensen (S), overborgmester i København Kommune, i meddelelsen.

FSB (det tidligere Foreningen Socialt Boligbyggeri) står for byggeriet. FSB er Københavns største almene boligorganisation og ejer cirka 12.000 familie-, ungdoms- og ældreboliger i hovedstaden.

Skyttehusene bliver en del af det nye Bellakvarter, som bygges på Bellacenterets gamle parkeringspladser, tæt på vartegnet Bella Sky. Boligerne består af 217 familieboliger, 171 ungdomsboliger og 22 små, billige boliger, som er øremærket til socialt udsatte. Boligerne vil ligge på 3500 til 11.600 kr. i månedlig husleje og forventes at stå færdige i 2020.

Københavns Kommune støtter etableringen af almene boliger med kommunal grundkapital. Frem til og med 2018 udgør dette lån 10 pct. af den samlede anskaffelsessum for boligerne. Lånet er afdragsfrit i op til 50 år og rentefrit. Kommunal grundkapital kan søges af almene boligorganisationer i forbindelse med udviklingen af nye almene boliger.

9000 almene boliger frem mod 2027

Skyttehusene bygges i tætte bymiljøer i fem-seks etagers højde. Boligerne i Skyttehusene opføres i forskellige etaper, og det er forventningen, at de første boliger er indflytningsklare i 2018. Byggeriet går i gang nu og forventes at stå endeligt færdigt ved udgangen af 2020. 

Byggeriet er opdelt i to og tegnet af henholdsvis Arkitekt Vilhelm Laurtizen og AI, mens entreprenørerne er henholdsvis Dyrlund Sørensen og HHM.

"FSB har nu i 80 år været med til at bygge hovedstaden, så det er kun naturligt at bidrage til at opfylde boligbehovene. Nu sætter vi spaden i jorden, og når vi er færdige, har København fået 410 nye boliger fordelt på familieboliger, helt små billige boliger og ungdomsboliger. Det er meget tilfredsstillende," siger Steen Søndergaard Thomsen, formand for FSB, i meddelelsen.

Københavns Kommune har et mål om at opføre 9000 nye almene boliger frem mod 2027.  Almene boliger udgør i dag ca. 20 pct. af den samlede boligmasse i Københavns Kommune. Det er kommunens målsætning, at denne andel skal fastholdes i takt med, at København udbygges.

Siden 2011 er der opført 1100 almene boliger i Københavns Kommune, mens ca. 4000 nye boliger er under udvikling.

Ved de seneste planlovforhandlinger i 2016 bevarede kommunerne deres ret til at kræve op til 25 pct. almene boliger i nye boligområder – samt at give mulighed for rente- og afdragsfrit grundkøbslån til alment nybyggeri. Et krav, som den nuværende regering oprindeligt ønskede at afskaffe.

Nyt prisbilligt boligkoncept rulles snart ud i København

Byggedirektør: Nye almene boliger skal opfylde byens behov

S: Flere almene boliger i Københavns Sydhavn

Mere fra EjendomsWatch

89-årig overdrager ejendomme i København til sine børn for knap 1 mia. kr.

Fem voksne børn har købt en boligportefølje i København med en værdi på over 1 mia. kr. Ifølge familiens administrator er det et generationsskifte, men det er ikke afgjort, om børnene selv skal drive virksomheden videre. Familiens advokat oplyser til EjendomsWatch, at salget er sket til lidt under offentlig vurdering.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Ny medejer af Fokus Asset Management, en mangeårig ejendomsadvokat, der går solo, og et sjællandsk gods, der fik ny ejer, var blandt ugens historier på EjendomsWatch, der også sørgede for, at Jeudan, CEJ, Jørn Tækker, Milton Huse, KPC, Acres, Kameo, C.W. Obel og Cosmo Ejendomme bidrog til den opsøgende journalistik, branchen fortjener.

Corona gav kæmpe tilbagegang for Parken

Omsætningen i Parken Sport & Entertainment svandt kraftigt ind i 2020, og efter skat kunne koncernen fremvise et minus 229,4 mio. kr. mod et plus på 52,3 mio. kr. i 2019.

Nedrivning af konkursramt nordmands kro må vente – køber annullerer byggeudbud

Boligorganisation annullerer entrepriseudbud på grunden, hvor sydsjællandske Mogenstrup Kro ligger, da tilbuddene ikke lever op til betingelserne for tilgængelighed. Dermed udskydes nedrivningen af den over 190 år gamle kro, der et halvt århundrede har været ejet af norske Asmund Haare, som for nylig gik konkurs med hotelkoncern.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Latest news from FinansWatch (dk)

Seneste nyt fra Watch Medier