EjendomsWatch

"Meget få savner petroleumsvarme, lokum og tre baghuse i gården"

Københavns overborgmester ser positivt på større og dyrere boligbyggerier i København. Selvom hovedstadens midte skal bevare sit særpræg, må byen tilpasses en fremtid som international metropol, lyder det fra Frank Jensen.

Foto: /ritzau/Nanna Navntoft

Frank Jensen (S), overborgmester i Københavns Kommune, mener, at boligdebatten er delvist skævvredet, og at diskussionen om dyre ejerlejligheder fylder for meget. Det siger han i et interview, som Flensborg Avis bringer.

"Jeg elsker, når jeg kommer til udlandet, at se høje, slanke huse. Det hører ligesom en storby til. Men jeg har det også sådan med København, at den gamle middelalderby, den indre del af byen, som har den her smukke karakter, der skal vi helst ikke gå videre end i dag. Og det gør vi så heller ikke. Der, hvor vi kan, skal vi gå i højden, som vi har gjort det i udkanten af byen med Amager Strand som et vellykket eksempel. Jeg synes, det minder en lille smule om Manhattan, når man står fra strandsiden og kigger ind over København. Det gør ikke noget, at det rager lidt i vejret," siger Frank Jensen ifølge Flensborg Avis.

Til gengæld er der ikke bopælspligt i nybyggeri, hvilket betyder, at udenlandsdanskere potentielt kan have en bolig stående tom store dele af året. Frank Jensen vil se på, om der er behov for at revidere reglerne om bopælspligt, men påpeger, at så snart en nybygget lejlighed er tilmeldt folkeregistret, så binder det fremadrettet.

Han mener, at man er nødt til at have et København, hvor man i længere perioder kan arbejde i udlandet og have en bolig, man har mulighed for at komme hjem til i ferien. Det er ifølge overborgmesteren en del af det at være en international hovedstad og en metropol. Det skal bare ikke gå ud over det antal af boliger, som personer med små indkomster har mulighed for at få, lyder Frank Jensens formaning.

Borgmester advarer mod københavnsk overklasseghetto

Københavns Kommune efterspørger 45.000 boliger frem mod 2027

Kramer vil have et blandet København

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier