EjendomsWatch

København renoverer offentlige ejendomme for trecifret millionbeløb

Besparelser, mindre udgifter og flere indtægter i 2015 har givet en pulje på over 300 mio. kr, som blandt andet benyttes til yderligere renoveringsindsats og almene boliger til flygtninge.

Foto: Colourbox

Mindre udgifter på en række områder og forskellige ekstraindtægter gør det muligt for Københavns Kommune at investere 327 mio. kroner ekstra i vedligeholdelse og renovering af kommunale ejendomme, ikke mindst byens skoler og andre kommunale institutioner. Det skriver Licitationen.

"Jeg er særlig glad for den del af aftalen, der handler om, at vi sammen med de almene selskaber finder boliger til flygtningene rundt om i byen – og samtidig får bygget nye almene boliger som erstatning for de boliger, som flygtningene flytter ind i," siger overborgmester Frank Jensen (S).

Der afsættes 44 mio. kroner til at finansiere modtagelsen af flygtningene, herunder bl.a. integrationsindsats, uddannelse, børnepasning og sundhedstjek. Desuden afsættes godt 10 mio. kroner til kommunalt grundkapitalindskud til nye almene boliger til flygtninge.

Københavns Kommune vurderer, at man har et efterslæb på vedligeholdelse af kommunens ejendomme, veje og bygværker på cirka 7,7 mia. kr. De ekstra 327 mio. kr. til renoveringsindsatsen er en ganske væsentlig del af et samlet beløb på 585 mio. kr., der ikke er brugt i 2015 og derfor overført til 2016. Det er partierne bag kommunens budget for 2016, der er blevet enige om fordelingen af pengene.

Hver tredje vil tvinge private til at huse flygtninge

Aftale baner vej for 12.000 nye boliger til flygtninge

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier