EjendomsWatch

Københavns Kommune efterspørger 45.000 boliger frem mod 2027

Indbyggertallet i Københavns kommune vil vokse markant, viser ny prognose. Overborgmester slår et slag for almene boliger.

Foto: Ritzau Scanpix/Per Folkver

En ny prognose fra Københavns Kommune viser, at hovedstaden vil vokse eksplosivt og i 2027 rumme 100.000 mennesker mere end i dag. Udviklingen betyder, at der skal bygges 45.000 boliger, hvis den store efterspørgsel skal mødes, vurderer kommunen. Det skriver Berlingske.

Overborgmester i Københavns Kommune, Frank Jensen (S), vil sikre, at der bliver bygget 9000 almene boliger inden 2027. Det vil han sikre gennem en bestemmelse i den nuværende planlov, der giver ­kommuner mulighed for at kræve, at op til 25 pct. boliger i nye lokalplaner bliver almene.

"Det afgørende for mig er at sikre, at vi har et bredt udbud af boliger. Vi har den målsætning i København – det har vi bred politisk tilslutning til – at 20 procent af boligmassen skal være billige almene boliger, som også historisk har været en stor del af det københavnske boligmarked," siger Frank Jensen til Berlingske.

For at imødekomme den øgede efterspørgsel på boliger bliver der allerede bygget flere steder i København. Blandt de nye kvarterer er Nordhavn, Carlsberg Byen og Ørestad, hvor byggeriet er i fuld gang. De gennemsnitlige kvadratmeterpriser i de nye kvarterer er dog markant højere end i resten af kommunen. I øjeblikket er der forhandlinger i gang på Christiansborg om at ændre planloven. Et flertal bestående af regeringen, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti er klar til ændre planloven, så kommunerne ikke længere vil kunne kræve 25 pct. almene boliger.

Mere fra EjendomsWatch

Casa og KPC har fået nyt fælles navn

Som led i sammenlægningen af de to tyskejede entreprenørvirksomheder Casa og KPC har det fælles selskab nu fået nyt navn. Direktør glæder sig over for EjendomsWath over, at man nu kommer op i en størrelse, hvor ”vi spiller i toppen af superligaen.”

Briefing uge 39: Et skib i høj sø

Som en god illustration af tidernes ugunst har Roof Management afværget en truende konkurs. Spørgsmålet er, hvordan sundhedstilstanden hos andre udbydere af ejendomsprojekter ser ud. Ugens overflyvning er klar.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier