EjendomsWatch

Borgmester advarer mod københavnsk overklasseghetto

Det er gået så godt for København, at teknik- og miljøborgmester i Købehavn, Morten Kabell, nu frygter, at hovedstaden bliver et lukket land for de mindre bemidlede.

Første spadestik af Sankt Annæ Plads i 2014. Morten Kabell, teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune (t.v.) sammen med Per Jacobsen, teknisk direktør i Hofor, Per W. Hallgren, adm. direktør i Jeudan, og Jesper Nygård, adm. direktør i Realdania, i forgrunden. | Foto: Charlotte de la Fuente/Polfoto

København er ved at udvikle sig til en rigmandsghetto, hvor der kun er plads til folk med penge på lommen. Og det er både godt og dårligt, mener Morten Kabell, der er teknik- og miljøborgmester i Købehavn (EL). Det skriver Berlingske.

For på den ene side betyder det, at kommunen ikke går konkurs, men på den anden side betyder det, at København bliver en lukket fest, der er sværere at komme ind i end natklubben Sunday.

"Hvis jeg var Jens Kramer Mikkelsen eller Søren Pind, ville jeg være stolt. Så ville jeg sige, at operationen var lykkedes. Jeg har siddet i borgerrepræsentation on and off siden 1997. I midten af halvfemserne var kommunen jo nærmest ved at gå konkurs, og derfor besluttede man fra politisk hold, at en del af beboerne i København skulle skiftes ud med mere ressourcestærke børnefamilier. En af metoderne var at fjerne små lejligheder og slå små sammen til store. Det lykkedes, men spørgsmålet er, om patienten døde undervejs. Hvis vi fortsætter denne udvikling, bliver København en overklasseghetto. København er en succes, der er gået over gevind. København er blevet en by, der ekskluderer og ikke inkluderer," siger Morten Kabell til Berlingske.

Der er i løbet af de sidste 30 år sket et større spænd mellem rig og fattig i København. For mens de rigeste områder i byen har fordoblet deres indkomst, er indkomstudviklingen gået i stå i byens fattigste områder.

Københavns rigeste områder stikker af fra de fattigste

Det har også fået Jens Kramer Mikkelsen, der er i dag er adm. direktør for By & Havn, til at melde ud, at det er vigtigt for København, at byen har diversitet i beboersammensætningen.

Kramer vil have et blandet København

Byplanlægger frygter for Nordhavns skæbne

Mere fra EjendomsWatch

Briefing: Uge 29 i ejendomsbranchen

Peter Norvig bliver reddet af en ekstern investor, og renteswaps er dyre. Alt var ved det gamle i uge 29 i ejendomsbranchen, hvor EjendomsWatch satte fokus på store og små spillere i både ind- og udland.

Sagsbehandlingstid kan lamme byggerier

På grund af sagsbehandlingstid på udvidelse af grusgrave ved Roskilde kan Nymølle Stenindustrier ikke levere nok grus til byggerier i hovedstadsområdet efter sommer.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier