EjendomsWatch

Københavnsk udbudssamling møder stor kritik fra arkitekter

Arkitekter frygter, at Københavns Kommunes samling af byggerier i to udbud vil betyde lavere kvalitet.

Lene Espersen, direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. | Foto: MIK ESKESTAD

Det møder nu stor kritik fra arkitekter, at Københavns Kommune samler byggerierne af børnehaver, kulturhuse og skoler i kun to udbud, der skal gælde de næste fire år. Det skriver Politiken.

"Vi er bange for, at kvaliteten går fløjten, fordi byggeriet bliver kørt ind i sådan en samlebåndsfabrik, hvor vi ikke får den konkurrence og innovation, der er garant for god byggekvalitet," siger Lene Espersen, der er direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder, til Politiken.

Overborgmester i København Kommune, Frank Jensen (S), forklarer til Politiken, at en samling af byggerierne vil betyde, at de hverken bliver for dyre, fulde af fejl eller forsinket, hvilket, han mener, ofte er tilfældet med individuelle bud.

De to udbud, der blev vedtaget bredt i Københavns Kommune, sker for at opnå stordriftsfordele, hvilket kan sænke kommunes byggeudgifter med 10 pct. Samlet har de to udbud en værdi af 2,9 mia. kr., og hvert udbud vil blive varetaget af et hold entreprenører, ingeniører og arkitekter.

København renoverer offentlige ejendomme for trecifret millionbeløb

 Domea forventer turbo på byggeriet med ny planlov

 Pensam sætter trecifret millionbeløb i byudviklingsselskab

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier