EjendomsWatch

Københavnsk udbudssamling møder stor kritik fra arkitekter

Arkitekter frygter, at Københavns Kommunes samling af byggerier i to udbud vil betyde lavere kvalitet.

Lene Espersen, direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. | Foto: MIK ESKESTAD

Det møder nu stor kritik fra arkitekter, at Københavns Kommune samler byggerierne af børnehaver, kulturhuse og skoler i kun to udbud, der skal gælde de næste fire år. Det skriver Politiken.

"Vi er bange for, at kvaliteten går fløjten, fordi byggeriet bliver kørt ind i sådan en samlebåndsfabrik, hvor vi ikke får den konkurrence og innovation, der er garant for god byggekvalitet," siger Lene Espersen, der er direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder, til Politiken.

Overborgmester i København Kommune, Frank Jensen (S), forklarer til Politiken, at en samling af byggerierne vil betyde, at de hverken bliver for dyre, fulde af fejl eller forsinket, hvilket, han mener, ofte er tilfældet med individuelle bud.

De to udbud, der blev vedtaget bredt i Københavns Kommune, sker for at opnå stordriftsfordele, hvilket kan sænke kommunes byggeudgifter med 10 pct. Samlet har de to udbud en værdi af 2,9 mia. kr., og hvert udbud vil blive varetaget af et hold entreprenører, ingeniører og arkitekter.

København renoverer offentlige ejendomme for trecifret millionbeløb

 Domea forventer turbo på byggeriet med ny planlov

 Pensam sætter trecifret millionbeløb i byudviklingsselskab

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier