EjendomsWatch

Københavnsk udbudssamling møder stor kritik fra arkitekter

Arkitekter frygter, at Københavns Kommunes samling af byggerier i to udbud vil betyde lavere kvalitet.

Lene Espersen, direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder. | Foto: MIK ESKESTAD

Det møder nu stor kritik fra arkitekter, at Københavns Kommune samler byggerierne af børnehaver, kulturhuse og skoler i kun to udbud, der skal gælde de næste fire år. Det skriver Politiken.

"Vi er bange for, at kvaliteten går fløjten, fordi byggeriet bliver kørt ind i sådan en samlebåndsfabrik, hvor vi ikke får den konkurrence og innovation, der er garant for god byggekvalitet," siger Lene Espersen, der er direktør i brancheorganisationen Danske Arkitektvirksomheder, til Politiken.

Overborgmester i København Kommune, Frank Jensen (S), forklarer til Politiken, at en samling af byggerierne vil betyde, at de hverken bliver for dyre, fulde af fejl eller forsinket, hvilket, han mener, ofte er tilfældet med individuelle bud.

De to udbud, der blev vedtaget bredt i Københavns Kommune, sker for at opnå stordriftsfordele, hvilket kan sænke kommunes byggeudgifter med 10 pct. Samlet har de to udbud en værdi af 2,9 mia. kr., og hvert udbud vil blive varetaget af et hold entreprenører, ingeniører og arkitekter.

København renoverer offentlige ejendomme for trecifret millionbeløb

 Domea forventer turbo på byggeriet med ny planlov

 Pensam sætter trecifret millionbeløb i byudviklingsselskab

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier