EjendomsWatch

Renovering af almene boliger ender med ekstraregning på 35 millioner

Uforudsete problemer har medvirket til, at det koster over 160 mio. kr. at renovere 100 lejeboliger i Holstebro. Regler har gjort det umuligt at bygge nyt, selvom det havde kostet det samme, lyder det fra boligforening.

Det har trukket ud, og undervejs er regningen steget med 35 mio. kr. for renoveringen af 100 lejeboliger på Skovgårdsvej i Holstebro. Det skriver Folkebladet Lemvig.

Samlet kommer prisen dermed op på over 160 mio. kr. for Boligselskabet Sct. Jørgen, som ejer boligerne. Blokkene i fem etager har fået udvendige elevatorer, og de gamle trappegange er inddraget i boligerne. Begge dele har voldt problemer i processen.

"Man kunne nok have fået helt nye boliger for de samme penge. Men som reglerne er, har det ikke været en mulighed for os at rive det hele ned og bygge nyt," siger Anders Vestergaard, adm. direktør for Boligselskabet Sct. Jørgen, til Folkebladet Lemvig.

En del af fordyrelsen skyldes også, at tagspærene hvilede på formuren og ikke på bagmuren, som de gamle tegninger viste. Det gav problemer, fordi ydermuren skulle rives ned, så der kunne isoleres ekstra og mures en ny ydermur.

Nyt kollegiebyggeri på vej i Viborg

Domea-selskab bygger boliger i Næstved

Boligselskab giver sportstalenter tag over hovedet

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier