EjendomsWatch

Rift om almene lejeboliger i Vejle

Indbyggertallet i den østjyske fjordby stiger og stiger. Det mærker man hos almene boligselskaber, der selv i renoveret, tidligere ghetto er tæt på at melde alt udlejet.

Vejle-forstaden Løget var tidligere kendt som et ghetto-område. Efter en renovering er der nu rift om lejlighederne. | Foto: AAB Vejle

Vejle Kommunes største almene boligselskab AAB Vejle har for første gang i mange år umiddelbart ingen ledige boliger blandt selskabets 4250 lejemål, skriver Jydskevestkysten.

Tilflytningen til Vejle har historisk set aldrig været større end netop nu, når indbygger nummer 112.757 mandag tjekkede ind i kommunen. Dermed bor der 1102 flere i Vejle Kommune end ved årsskiftet for otte måneder siden.

"Vi har sjældent oplevet så meget udlejning som den seneste periode. Da den store renovering sluttede i Løget i januar, stod vi med 100 tomme boliger, vi skulle have lejet ud. Lige nu er vi nede på ti, og flere af dem har vi lavet kontrakter på, så vi er tæt på at melde alt udlejet, siger Tommy Mølgaard, udlejningschef.

Han forklarer interessen for forstaden Løget med den store tilflytning til Vejle, den positive omtale efter renoveringen og det faktum, at den tidligere ghetto ligger tæt på motorvejen og er ved at udvikle sig til en stor pendlerforstad.

Melding om fuld udlejning lyder også fra områdets næststørste boligselskab, ØsterBo, der tæller 3200 lejemål. Også her bliver ventelisterne længere og længere. I Vejle Kommune råder fem almene boligorganisationer over til sammen 10.760 lejemål. Med cirka 52.000 boliger totalt i kommunen, svarer det til, at de almene boliger udgør godt hver femte af alle boliger i Vejle.

Pensiondanmark sætter gang i nyt boligbyggeri på havnen i Vejle

Grundsalg giver overskud for Vejle-udvikler

Ejendomsudviklere giver Vejle Kommune ultimatum

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier