Freja fortsætter sit udsalg af statens ejendomme

Statens ejendomsselskab har sat en forskelligartet portefølje til salg både i forhold til bygningstype og beliggenhed. Blandt andet et tidligere museum, hvor naboejendommen tidligere i år blev solgt for 161 mio. kr.
Det tidligere Orlogsmusem ud til Christianshavns Kanal i København er nu sat til salg hos Freja Ejendomme. | Foto: Freja Ejendomme
Det tidligere Orlogsmusem ud til Christianshavns Kanal i København er nu sat til salg hos Freja Ejendomme. | Foto: Freja Ejendomme

Statens ejendomsselskab Freja fortsætter med at sende bygninger, som staten ikke længere har brug for, på markedet, skriver selskabet i en pressemeddelelse.

Blandt de ejendomme, som tilbydes investorer og projektudviklere, er det tidligere Orlogsmuseum. Ejendommen er fra 1781 og har adresse på Overgaden oven Vandet, der løber langs sydsiden af Christianshavns Kanal i København.

"Ejendommen har været gennem en større renovering og fremstår med store rum og flotte plankegulve. Ejendommen er fredet, så en kommende investor vil skulle i dialog med Kulturstyrelsen om den fremtidige anvendelse af bygningen. Det er en spændende ejendom med mange muligheder, som vi glæder os til at vise frem," siger Jes Rovsing, salgsdirektør i Freja Ejendomme, i meddelelsen.

Ejendommen er nabo til Søkvæsthuset, der tidligere i år blev købt af grundlæggeren af butikskæden Tiger, Lennart Lajboschitz.

Tiger-grundlægger køber historisk ejendom for 161 mio. kr.

Blandt de øvrige ejendomme til er den tidligere retsbygning i Holstebro fra 1992. Bygningen blev tegnestuen 3XN's gennembrudsprojekt og er blevet præmieret med en række arkitekturpriser, herunder Bygningskulturprisen og Betonelementsprisen, fremgår det.

Som EjendomsWatch tidligere har skevet, er Nyborgs tidligere politistation også til salg. Ejendommen fra 1920'erne ligger ud til Nyborg Slots slotssø, hvilket ifølge Jes Rovsing gør beliggenheden attraktiv, når slottet om et par år har gennemgået en større renovering.

"Nyborg er en af de danske byer, som vil rykke på sig i løbet af de næste fem år. Restaureringen af slottet og etableringen af et nyt besøgscenter vil helt sikkert trække masser af nye besøgende til byen. Den gamle politistation kan blive en del af den udvikling med sin exceptionelle gode beliggenhed lige ved slottet," lyder salgstalen fra Jes Rovsing.

Freja skal sælge politistation i pendlerby

Freja sælger offentlige ejendomme med stor fortjeneste

Statens flytteplaner åbner markedet for konverteringsejendomme

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også