MT Højgaard-formand: Havde gerne set fusionen gennemført

Entreprenørkoncernen misser muligheden for lettere adgang til kapital, og næste træk skal nu tænkes grundigt igennem, lyder det fra bestyrelsesformanden. Han afviser planer om en selvstændig børsnotering - for nuværende.
Søren Bjerre-Nielsen, bestyrelsesformand for både MT Højgaard og også Højgaard Holding, der ejer 54 pct. af entreprenørkoncernen. | Foto: Ritzau Scanpix/Kristian Linnemann
Søren Bjerre-Nielsen, bestyrelsesformand for både MT Højgaard og også Højgaard Holding, der ejer 54 pct. af entreprenørkoncernen. | Foto: Ritzau Scanpix/Kristian Linnemann
AF RITZAU FINANS

Det er ærgerligt, at der ikke kunne findes enighed om en fusion mellem de to børsnoterede forældre til delebarnet MT Højgaard, Højgaard Holding og Monberg & Thorsen.

Sådan lyder det i hvert fald fra Søren Bjerre-Nielsen, der er bestyrelsesformand for både MT Højgaard og også Højgaard Holding, der ejer 54 pct. af entreprenørkoncernen.

Fondene bag de to ejerselskaber, Knud Højgaards Fond samt Ejnar og Meta Thorsens Fond, har gennem en længere periode undersøgt mulighederne for en sammenlægning, der ville kunne forenkle strukturen i den eneste reelle tilbageværende aktivitet - den i entreprenørkoncernen MT Højgaard - men de to fonde har ikke kunnet finde fælles fodslag om vilkårene i en sådan fusion.

Fusion af Højgaard Holding og Monberg & Thorsen opgivet

Derfor fortsætter den nuværende ejerstruktur med to børsnoterede ejere og et ikke-noteret MT Højgaard. I hvert fald for nu.

"Vi må konstatere, at de eksisterende ejerforhold bliver videreført. Vi beklager det resultat i MT Højgaard, og det gør vi for den sags skyld også i Højgaard Holding. Men vi har ikke været involveret i sonderingerne. Dem har de to fonde bag stået for. Vi har blot modtaget meddelelsen her til morgen og må tage det til efterretning," siger Søren Bjerre-Nielsen til Ritzau Finans.

"Og der eksisterer ikke nogen aktuelle planer om en selvstændig børsnotering af MT Højgaard," fortsætter bestyrelsesformanden med tryk på "aktuelle".

Umiddelbart havde en sammenlægning af de to ejere ellers gjort strukturen omkring MT Højgaard mere simpel - hvilket kunne være til gavn for selskabet, men alligevel kunne fondene bag ejerne ikke blive enige om vilkårene for et bryllup.

"Vi havde gerne set, at man havde gennemført fusionen, fordi det efter vores opfattelse havde skabt en mere enkel og transparent struktur i MT Højgaard, og det ville lette adgangen til kapital. Det må vi nu tænke grundigt igennem og se, hvad der kan gøres," siger Søren Bjerre-Nielsen.

Aktiechef kritiserer plan for en børsnotering af MT Højgaard

MT Højgaard vinder broprojekt i Sverige

PFA og MT Højgaard opfører 94 lejeboliger i Hillerød

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også