EjendomsWatch

MT Højgaard vinder broprojekt i Sverige

Entreprenørkoncernen vinder sammen med Skanska projekt i Göteborg.

MT Højgaard-chef Torben Billmann. | Foto: PR

Entreprenørkoncernen MT Højgaard skal være med til at bygge Hisingsbron over Göta Elv i Göteborg, oplyser selskabet.

Det sker i et joint venture mellem MT Højgaard (30 prct.) og Skanska (70 pct).

Broen er en løftebro, som skal forbinde det centrale Göteborg med Hisingen. Broen skal stå færdig medio 2022 og omfatter bil- og sporvognstrafik samt en tilhørende cykel- og gangsti, fremgår det.

"Jeg er glad for, at vi med vores mangeårige erfaring med at opføre stålbroer er blevet udpeget til at være med til at sikre bygherren en solid løsning på dette komplekse projekt. Det understreger endnu engang MT Højgaards kompetencer og konkurrenceevne," siger Esper Christophersen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Kontrakten har en værdi af 1,97 mia. svenske kroner (ca. 1,5 mia. kr.), hvoraf MT Højgaards forventede andel er på hvad der svarer til godt 460 mio. kr.

Endelig kontrakt forventes indgået inden for 10 dage. Opgaven vil ikke isoleret set påvirke koncernens omsætning og resultat i indeværende år og giver ikke anledning til at ændre de tidligere offentliggjorte forventninger til den økonomiske udvikling.

Mere fra EjendomsWatch

Parken har igen sorte tal på bundlinjen

Omsætningen løftes trods over en måned med coronalukkede Lalandiaer. Samtidig bemærkes, at der er ikke sikkerhed for, at et helt eller delvist salg af koncernens ejendomme bliver til noget, skriver selskabet i kvartalsrapporten tirsdag.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier