MT Højgaards bundlinje ramt af udskudte projekter

Entreprenørkoncernen fastholder prognosen efter et første kvartal med underskud.
Torben Biilmann, adm. direktør i MT Højgaard. | Foto: /ritzau/Charlotte de la Fuente
Torben Biilmann, adm. direktør i MT Højgaard. | Foto: /ritzau/Charlotte de la Fuente
AF RITZAU FINANS

Entreprenørkoncernen MT Højgaard, der er et delebarn mellem de børsnoterede selskaber Højgaard Holding og Monberg & Thorsen, havde godt gang i ordreindgangen i første kvartal, men til gengæld var resultaterne ramt af en stribe udskudte projekter.

For hele 2016 fastholdes forventningerne.

MT Højgaard omsatte for 1488 mio. kr. i januar, februar og marts mod 1656 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år, mens driftsresultatet (EBIT) blev et underskud på 14 mio. kr. mod et plus på 50 mio. kr. 12 måneder tidligere.

"Den lavere omsætning var forventet og skyldes primært udskudt start på en række projekter og til dels lavere omsætning i Greenland Contractors som følge af en ny, midlertidig kontrakt om driften af Thulebasen," skriver MT Højgaard i regnskabet.

De udskudte projekter er dog ikke et spørgsmål om større risiko for decideret tabt omsætning, lyder det fra selskabet selv.

"En del af årsagen til de udskudte opstarter er, at bygherrerne nu ønsker at indgå et tættere samarbejde om projekterne. De kommer til os for at udnytte de digitale muligheder, vi kan tilbyde, og sammen skaber vi et mere præcist projektmateriale inden byggestart," siger Torben Biilmann, der er adm. direktør hos MT Højgaard.

Selskabet forholder sig dog også fortsat temmelig optimistisk omkring fremtiden, og de håbefulde toner kommer blandt andet af, at ordreindgangen i MT Højgaard voksede til 1768 mio. kr. i første kvartal fra 1262 mio. kr. i samme periode sidste år.

Dermed steg den samlede ordrebog til 7748 mio. kr. fra 6064 mio. kr. ved udgangen af første kvartal sidste år.

For hele 2016 fastholdes forventninger desuden også, og dermed venter MT Højgaard fortsat en omsætning på 7 mia. kr. samt et driftsresultat (EBIT) før særlige poster på 300 mio. kr.

De 46 pct. af den kage tilfalder Monberg & Thorsen, som derudover har forventninger om driftsomkostninger på 10 mio. kr. i 2016. Det er et løft fra en tidligere forventning om omkostninger på 5 mio. kr., og det kan særligt tilskrives de igangværende samtaler om en sammenlægning med Højgaard Holding, der sidder på de sidste 54 pct. af MT Højgaard.

Højgaard Holding fastholder selvstændigt sine forventninger om "et lille, positivt" resultat før skat ud over andelen af MT Højgaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også