MT Højgaard skal opføre 48 rækkehuse i Hedehusene

Entreprenørselskabet skal bygge bæredygtige boliger som led i helt byudviklingsprojekt. Borgmester klar med institutioner.
Foto: PR
Foto: PR

MT Højgaard investerer i at bygge 48 moderne og bæredygtige rækkehuse i den nye bydel Nærheden i Hedehusene, oplyser projektselskabet bag.

Projektet er det første boligbyggeri i et ambitiøst byudviklingsprojekt, der vil gentænke forstaden med fokus på nemt hverdagsliv og stærke fællesskaber, fremgår det.

"Med Nærheden ønsker vi at gentænke forstaden med fokus på det nemme hverdagsliv og fællesskaber. MT Højgaards projekt understøtter dette, fordi projektet tilbyder moderne boliger med lavt vedligehold og fordi bebyggelsen kommer til at ligge tæt på mange byfunktioner, herunder en ny skole i NærHeden. Det er med til at gøre hverdagen nem for beboerne. Samtidig skaber projektet gode rammer for, at beboerne kan mødes i attraktive grønne omgivelser," siger bestyrelsesformand, tidligere minister Carsten Koch.

Fuldt udbygget skal Nærheden rumme 3000 boliger, skole, børneinstitutioner, fritidstilbud, butikker og kontorer.

Boliger på mellem 86 og 112 kvm

De første 25 boliger i projektet forventes at stå klar til indflytning i sidst på året næste år med en pris på omkring 2,2- 2,5 mio. kr. for 86-112 kvm.

"I MT Højgaard er vi stolte af at kunne bidrage til udviklingen af Nærheden med boliger, som er attraktive både prismæssigt og arkitektonisk. Vi ser et stort potentiale i en bydel som Nærheden, der ligger tæt på København, spændende naturområder og mange forskellige byfunktioner. Det tror vi, vil appellere til rigtig mange potentielle tilflyttere," siger Christina Jørgensen, divisionsdirektør i MT Højgaard, der deler ejerskabet af projektselskabet Nærheden med Realdania By & Byg.

Høje-Taastrup Kommune har allerede sat sig på flere jordparceller i Nærheden. I første omgang har kommunen købt et areal til et nyt center for springgymnastik, som skal stå færdigt senere i år. Næste projekt, som går i gang i 2018, er et stort visionært skolebyggeri til 350 mio. kr. I alt har kommunen planlagt investeringer i NærHeden for over en halv mia. kr.

Borgmester: Vi går "all in"

"Vi har store visioner for NærHeden, så vi går ”all in” i forhold til at sikre de mest optimale tilbud til den nye bydel. Gode institutioner, skole og fritidstilbud kan, sammen med den gode beliggenhed tæt på København og de mange spændende arbejdspladser i kommunen, gøre Nærheden til et særdeles attraktivt bosætningssted," lyder det i meddelelsen fra borgmester i Høje-Taastrup Kommune Michael Ziegler (K). 

Hos Realdania By & Byg, der står bag byudviklingen i partnerskab med Høje-Taastrup Kommune, er der høje forventninger til, at MT Højgaards projekt vil være med til at kickstarte byudviklingen yderligere.

"Sammen med MT Højgaard er vi lykkedes med at få taget hul på byudviklingen med et rigtig godt projekt. Nu ser vi frem til at se mange flere projekter, der kan være med til at vise vejen for boligbyggeri i fremtidens forstad," siger Peter Cederfeld, adm. direktør i Realdania By & Byg, i meddelelsen.

Stærk interesse for nyopførte lejeboliger på Amager 

Pensionsselskab bygger boliger i Odense

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb