EjendomsWatch

Projektudvikler køber DSB's tidligere hovedkvarter

Triton Development North og en investorpartner køber det tidligere DSB-hovedkvarter på Sølvgade i København af Ejendomsselskabet Norden. Ejendommen er nu omdannet til studieboliger.

Foto: Google Street View

Triton Development North og en investorpartner har købt ejendommen Sølvgade 40 ved Kongens Have i København. Det skriver projektudvikleren i en pressemeddelelse.

I juni 2014 købte Ejendomsselskabet Norden DSB's gamle hovedkvarter for 280 mio. kr. og har siden konverteret ejendommen til 463 studieboliger. Boligerne, der snart står klar, overtages og drives fremadrettet af Triton Development North under "Basecamp" brandet.

"Endelig overtagelse af ejendomskomplekset er aftalt til den 1. august 2016, men alle due diligence forhold er afklaret på nuværende tidspunkt," siger Jesper Dam, partner og direktør i Triton Development North, i pressemeddelelsen.

Et af flere projekter

Sølvgade Kaserne blev indtil 2013 anvendt som hovedkvarter for DSB, men Ejendomsselskabet Norden overtog de gamle bygninger i juni 2014 for 280 mio. kr., da DSB samlede 1200 administrative medarbejdere under ét tag på Telegade 2 i Høje Taastrup.

Meddelelsen om Triton Development Norths køb af det kendte ejendomskompleks på Sølvgade lanceres to uger efter meddelelsen om involveringen i et andet studieboligprojekt. Freja Ejendomme, Triton Development North og Lyngby-Taarbæk Kommune har netop besluttet at arbejde for en ny lokalplan, som muliggør et helt unikt campusbyggeri i Lyngby-Taarbæk kommune.

Ejendomskøbet er Triton Development North’s anden investering i Danmark i 2016, idet selskabet tidligere på året købte et studieboligprojekt på Mariendalsvej 55-57 på Frederiksberg. Byggeprocessen for dette projekt igangsættes om ganske kort tid, og her vil mindst 1771 studieboliger stå færdige og indflytningsklare i enten 2017 eller 2018.

Dertil kommer planer om yderligere tre projekter i København, tre projekter i Aarhus samt ekspansion i Sverige, Norge og Finland.

DSB varmer op til trecifret millionhandel

DSB napper shoppingcenter fra Danica og Nordea

Forsiden lige nu

Visionen om Ørestad er ved at være fuldbragt

By & Havn kan snart melde alt udsolgt i Ørestad, der både erhvervsmæssigt og boligmæssigt markerer sig som et af Københavns nye trækplastre. Det er ikke bare lokalt, men i forhold til hele Øresundsregionen, lyder det fra adm. direktør Anne Skovbro.

It-millionærer går ind på ejendomsmarkedet med trecifret millionopkøb i Odense

"Det er nok en af årets største handler," siger Per Svehag, adm. direktør i Dangroup Invest til EjendomsWatch. Den fynske investor har købt en odenseansk ejendomsportefølje på 14.000 kvm af lokale investorer med advokat i spidsen. Købet sker gennem en nyoprettet fond på 500 mio. kr. Flere fonde kan være på vej, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier