Tiger-grundlægger køber historisk ejendom for 161 mio. kr.

Lennart Lajboschitz har foretaget en af sine hidtil største ejendomsinvesteringer. Prisen ligger mere end 100 mio. kr. over det beløb, der hidtil har været gættet på.
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Nissen
Foto: Ritzau Scanpix/Mads Nissen
AF LOTTE LUND, FREELANCEJOURNALIST

Grundlæggeren af den ekspansive butikskæde Tiger, Lennart Lajboschitz, har haft den store pengepung fremme og har gennemført en af sine hidtil største ejendomsinvesteringer i Danmark.

Ifølge boligportalen Boliga har han for et beløb på 161 mio. kr. købt det historiske Søkvæsthuset med adresse på Overgaden oven Vandet, der løber langs sydsiden af Christianshavns Kanal i København.

Beløbet er mere end 100 mio. kr. over den salgspris, der tidligere er blevet gættet på, da handlen med den 8826 kvm store ejendom blev offentligt kendt i december.

Over for EjendomsWatch bekræfter Lennart Lajboschitz salgsprisen, men han har ikke ønsket at kommentere yderligere på købet.

Køber kirke og hoteller

Lennart Lajboschitz, der i 2013 solgte 70 pct. af Tiger-kæden til kapitalfonden EQT, har over de seneste år investeret i en lang række ejendomme. Blandt andet købte han i 2014 Absalons Kirke på Vesterbro i København. Kirken har han siden omdannet og åbnet som et moderne folkehus. Han har også inden for det seneste år investeret i to hoteller i den nordsjællandske badeby Hornbæk.

Lennart Lajboschitz har ikke besluttet, hvad der skal ske med ejendommen, der senest har tjent som domicilejendom for Farvandsvæsenet.

Som statslig ejendom skulle handlen forbi Folketingets Finansudvalg, fordi beløbet oversteg 60 mio. kr.

"Den ligger fantastisk ud til kanalen, og haven og beliggenheden er så god!," sagde han til dagbladet Politiken i december.

Kaffemillionær køber tidligere statsejendom for 16 mio. kr.

Søkvæsthuet består af i alt fem ejendomme med et samlet erhvervsareal på 6241 kvm. Den 3528 kvm store hovedbygning, der oprindeligt er opført som opfostringshus, er tegnet af arkitekt Johan Christian Conradi og betragtes i dag som hans hovedværk.

Dertil kommer havehuset på 2339 kvm, en portnerbolig på 98 kvm, en gartnerbolig på 196 kvm samt diverse mindre garagebygninger. Søetaten overtog bygningerne i 1776 til brug som sygehus for flåden, heraf navnet Søkvæsthuset.

Væk med gipsvægge og sænkede lofter

Første fase i udviklingen af ejendommen bliver at rive alle nye gipsvægge og de kontorvenlige nedsænkede lofter ned.

Lennart Lajboschitz samler sine ejendomsopkøb i sit anpartsselskab Mitco. De seneste regnskabstal - fra 2014 - viser, at Mitco råder over en egenkapital på knap 1,2 mia. kr., mens der er likvide midler for 46 mio. kr.

Han har også offentligt vist interesse for at købe naboejendommen til Søkvæsthuset, det nu lukkede Orlogsmuseet, som forventes at komme til at salg gennem statens ejendomsselskab, Freja, i løbet af sommeren.

80'er-yuppie køber ejendom for 58 mio. kr.

Ejendomsmilliardær polstrer formuen

Knockoutet ejendomsinvestor: Jeg er ikke bitter trods konkurs

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også