EjendomsWatch

Flyvestation et skridt nærmere at blive til boliger

Tre unge tegnestuer byder ind på et nyt fælleshus til kommende bykvarter på den nedlagte Flyvestation Værløse. Den tidligere hangar skal være midtpunkt for 500 boliger på den tidligere militærbase.

Tegnestuen Matters har givet et bud på, hvordan Freja Ejendomme kan udvikle et fælleshus i Hangar 3 på den tidligere Flyvestation Værløse. | Foto: Matters

Statens ejendomsselskab Freja Ejendomme har taget først skridt i udviklingen af det nye boligkvarter Sydlejren, som er et område på den tidligere Flyvestation Værløse nordvest for København.

Freja Ejendomme skriver i en pressemeddelelse, at man har samlet tre tegnestuers bud på at udvikle Hangar 3 til et fælleshus for Sydlejrens kommende 500 boliger.

"I stedet for at de enkelte bygherrer i Sydlejren nødvendigvis skal etablere deres egne fælles faciliteter i små enheder, samler vi kræfterne omkring at skabe ét stort fælleshus", siger Carsten Rasmussen, udviklingsdirektør i Freja Ejendomme, i meddelelsen.

De tre tegnestuer er Matters, BCVA og Steenberg Architects. Hangar 3 har tidligere været anvendt som flyværksted og har et overdækket areal på mere end 2000 kvm. De mange kvadratmeter giver muligheder for funktioner, der ikke normalt findes i et fælleshus.

"Nu skal vi sammen med Sydlejrens bygherrer, brugere og kommunen i gang med at diskutere de tre forslag ud fra parametre som organisation, myndighedsbehandling, drift og økonomi. Herefter udvikler vi et konkret program for bygningen med input fra alle interessenter," siger Carsten Rasmussen.

Flyvestation skal huse boliger og erhverv

Freja sælger offentlige ejendomme med stor fortjeneste

Plantedirektoratet bliver til boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier