EjendomsWatch

Auderødlejren solgt for 16 mio. kr. til erhvervsfolk

De nye ejere af den tidligere kaserne og asylcenters mange kvadratmeter i Nordsjælland er et nystiftet selskab med drevne erhvervsfolk og en solid pengepung i ryggen.

Foto: Jens Henrik Daugaard/Jyllands-Posten

Den nye ejer af ejendommen Auderødvej 90 i Frederiksværk i Nordsjælland - den tidligere kaserne og efterfølgende asylcenter Auderødlejren - er Udviklingsselskabet af 30/6 2016 Auderød ApS. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Freja Ejendomme, statens ejendomsselskab, som har foretaget salget, har ikke ønsket at offentliggøre en pris, men i følge den digitale tinglysningsbog har det nystartede selskab betalt 16 mio. kroner for Auderødlejren.

Af selskabets navn fremgår det, at selskabet er stiftet for 16 dage siden, men herudover røber det ikke meget om de nye ejere.

I CVR-registret er der lidt mere information at hente. Her står Anders Vestergaard-Jensen opført som direktør i selskabet. En information, som Anders Vestergaard-Jensen bekræfter over telefon.

"Vi har overtaget stedet fra den 1. juli. Det hele er gået lidt hurtigt, men vi er ved at lave en masterplan og satser på snart at komme med en udmelding," siger Anders Vestergaard-Jensen.

I mellemtiden kan CVR-registret oplyse, at "Selskabets formål er at eje og udvikle ejendommene matr. nr. 30A og 30B, begge Auderød By, Kregme, beliggende Auderødvej 90, 3300 Frederiksværk".

Garvet ejendomsinvestor

Anders Vestergaard-Jensen er i forvejen kendt i ejendomsinvestorkredse. I 2009 købte han slottet Gurrehus ved Kvistgård i Helsingør, som han er i gang med at istandsætte.

Han er i desuden direktør i de to firmaer Householding ApS og Newideas ApS og har siden år 2000 figureret som stifter, direktør eller i bestyrelsen i en række selskaber; fra cafeer og diskoteks-branchen, over investeringsselskaber, engroshandel med medicinalvarer, finansielle holdingselskaber, tømrer- og bygningssnedkerforretning og ejendomsmæglere.

CVR-registret fortæller også, at det ikke er Anders Vestergaard-Jensen, som er ejer af eller har stiftet selskabet. Den rolle tilfalder selskabet Talind 2 ApS.

Direktøren for Talind 2 er også en garvet erhvervsmand. Han hedder Adam Nederby Falbert og har over 60 roller i dansk erhvervsliv.

Frederiksborg Amts Avis har forsøgt at kontakte Adam Falbert uden held.

Opkøbet af Auderødlejren sker, efter den gamle kaserne for søværnet har været udbudt siden december 2009. I mellemtiden har Udlændingestyrelsen af flere omgange brugt stedet til modtagecenter for flygtninge - en anvendelse lejren også har i øjeblikket.

Udlændingestyrelsen og Freja Ejendomme, statens ejendomsselskab, forlængede i foråret en lejeaftale på lejren frem til slutningen af marts 2018, og den aftale ser ud til at blive efterlevet.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Frederiksborg Amts Avis)

Freja sælger offentlige ejendomme med stor fortjeneste

Projektudvikler køber DSB's tidligere hovedkvarter

Retsbygning i Horsens forvandlet til liebhaverlejligheder

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier