EjendomsWatch

Butiksprojekt i Vejle i modvind - borgmester holder fast

Trods 98 indsigelser mod et kommende bolig- og butikscenter står borgmester fast på, at centret skal bygges.

Foto: PR-illustration

Det såkaldte Posthusprojekt i Vejle, der bl.a. skal rumme en række store boksbutikker a la Elgiganten og Jysk, er kommet i lokal modvind, skriver Vejle Amts Folkeblad.

Den eksisterende butikshandel frygter butiksdød, når projektet - som udvikleren Jens Schaumann og hans selskab NPV står bag - står færdigt, og i alt 98 indsigelser er indkommet fra borgere og handelsliv.

Men Vejles borgmester, Arne Sigtenbjerggaard (V), står fast:

"Det vil være en fatal fejl for byen, hvis vi ikke sikrer projektet på Posthusgrunden. Det her handler ikke om fordelingen af detailhandlen internt i Vejle. Det her er en kamp mellem byerne om, hvor handlen i fremtiden skal finde sted, og hvor vi vil handle om 10-20-30 år," siger borgmesteren til avisen.

Han mener, at kritikken fra byens butiksliv skyder forbi på et afgørende punkt, fordi projektet kun indeholder fire detailbutikker, der er i konkurrence med byens nuværende butikker.

Massiv gæld sender jysk butikscenter på tvangsauktion

Nyt butikscenter på Fyn ramt af usikkerhed

Grundsalg giver overskud for Vejle-udvikler

Ejendomsudviklere giver Vejle Kommune ultimatum  

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier