EjendomsWatch

Grundsalg giver overskud for Vejle-udvikler

Grundsalgene i ny forstad til Vejle skæpper godt i kassen hos projektudvikler. Almene boliger bliver første fuldførte projekt.

Foto: Colourbox

I Tirsbæk Bakker ved Vejle er man meget langt med opførelsen af de første gårdhavehuse i et tæt, lavt byggeri, som boligforeningen Østerbo står for udlejning og administration af. Nu viser den tiltagede aktivitet sig i form af overskud i selskabet bag udstykningen, Tirsbæk Bakker A/S, skriver Fredericia Dagblad.

Regnskabet løber fra 1. maj 2015 til 30. april 2016, og i den periode blev der solgt 37 byggegrunde i udstykninger, mens overskuddet blev på lige over 3 mio. kr. efter skat, hviket er en tredobling i forhold til 2014/15. Med årets resultat har Tirsbæk Bakker A/ S en egenkapital på 12,2 mio., kr., og aktiver i form af grunde til 65,6 mio. kr. og anlæg under opførelse til 18,1 mio. kr.

Den gode udvikling er endda fortsat efter regnskabets afslutning ved udgangen af april 2016. Alene i maj og frem til midten af juni blev der solgt yderligere 22 byggegrunde i Tirsbæk Bakker og reserveret 11 grunde.

Tirsbæk Bakker A/S er ejet af Morten Hansens holdingselskab MH Holding, Vejle ApS, og det selskab har også klaret sig fint i 2015/16 med et overskud efter skat på 13,7 mio. kr. MH Holding ejer udover Tirsbæk Bakker A/S helt eller delvist syv andre selskaber inden for ejendomsudvikling. Med årets overskud og fraregnet et planlagt udbytte på 4 mio. kr., har MH Holding nu en egenkapital på 118,7 mio. kr.

Ejendomsudviklere giver Vejle Kommune ultimatum

Lego-arving planter penge i Vejle-ejendom

Tyggegummidynasti blæser på underskud i ejendomsselskab

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier