Grundsalg giver overskud for Vejle-udvikler

Grundsalgene i ny forstad til Vejle skæpper godt i kassen hos projektudvikler. Almene boliger bliver første fuldførte projekt.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

I Tirsbæk Bakker ved Vejle er man meget langt med opførelsen af de første gårdhavehuse i et tæt, lavt byggeri, som boligforeningen Østerbo står for udlejning og administration af. Nu viser den tiltagede aktivitet sig i form af overskud i selskabet bag udstykningen, Tirsbæk Bakker A/S, skriver Fredericia Dagblad.

Regnskabet løber fra 1. maj 2015 til 30. april 2016, og i den periode blev der solgt 37 byggegrunde i udstykninger, mens overskuddet blev på lige over 3 mio. kr. efter skat, hviket er en tredobling i forhold til 2014/15. Med årets resultat har Tirsbæk Bakker A/ S en egenkapital på 12,2 mio., kr., og aktiver i form af grunde til 65,6 mio. kr. og anlæg under opførelse til 18,1 mio. kr.

Den gode udvikling er endda fortsat efter regnskabets afslutning ved udgangen af april 2016. Alene i maj og frem til midten af juni blev der solgt yderligere 22 byggegrunde i Tirsbæk Bakker og reserveret 11 grunde.

Tirsbæk Bakker A/S er ejet af Morten Hansens holdingselskab MH Holding, Vejle ApS, og det selskab har også klaret sig fint i 2015/16 med et overskud efter skat på 13,7 mio. kr. MH Holding ejer udover Tirsbæk Bakker A/S helt eller delvist syv andre selskaber inden for ejendomsudvikling. Med årets overskud og fraregnet et planlagt udbytte på 4 mio. kr., har MH Holding nu en egenkapital på 118,7 mio. kr.

Ejendomsudviklere giver Vejle Kommune ultimatum

Lego-arving planter penge i Vejle-ejendom

Tyggegummidynasti blæser på underskud i ejendomsselskab

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også