Ejendomsudviklere giver Vejle Kommune ultimatum

Investorer er færdige med at bygge mere til detailhandel i Vejle Nord, hvis ikke rammerne ændres. Den nye planlov åbner for en løsning.

En række ejendomsinvestorer og -udviklere i Vejle vil ikke bruge en krone mere på at udvikle butiksejendomme nord for byen, før der bliver lempet på kravene til butikstyperne. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Inden for rammerne for den gældende planlov må området kun bruges som såkaldt aflastningsområde til pladskrævende varegrupper såsom biler og møbler. Men meldingen fra investorerne går på, at den kapacitet nu er brugt op i Vejle Nord. Derfor er der behov for en mere liberal tilgang til hvilke butikstyper, der må ligge uden for bymidten.

"Det er min vurdering, at der ikke er kunder nok til at bygge mere til særligt pladskrævende varegrupper. Men hvis Vejle Kommune er interesseret i at udvide aflastningsområdet, er vi klar til at gå i jorden. Så vil vi gerne lave et projekt heroppe. Det er ikke urealistisk at bygge mellem 10.000 og 15.000 kvadratmeter, og jeg tror ikke, det bliver et problem at få dem udlejet," siger Ole Ballegaard fra ejendomsudvikleren Ballegaard Gruppen, til Vejle Amts Folkeblad.

Planloven indeholder særlige regler for planlægning til butiksformål, hvor nye arealer til butiksformål som hovedregel udlægges i den centrale del af en by eller bydel i de største byer. I dag kan der kun planlægges for nye aflastningsområder i Hovedstadsområdet og Aarhus. Denne regel ophæves med forårets forlig om en ny planlov. Forslaget til den nye planlov forventes fremsat til efteråret, så den træder i kraft 1. januar 2017.

Tyggegummidynasti blæser på underskud i ejendomsselskab

Lego-arving planter penge i Vejle-ejendom

Skub i erhvervsejendomme i Vejle

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også