EjendomsWatch

Modulbyggere skubber til byggeriet af almene boliger

Almennyttige boligforeninger tyer til modulbyggerier for at få de økonomiske ender til at mødes. Samtidig udgør almene boliger kerneforretningen for entreprenører med speciale i modulbyggeri.

Foto: Colourbox

Almene boliger udgør fortsat fundamentet for modulbyggernes forretning, skriver Licitationen.

Samtidig er der stor efterspørgsel på modulbyggeri i den almene sektor, fordi anlægsprisen dermed kan holdes nede på et niveau, hvor økonomien hænger sammen for de almennyttige boligforeninger. Modulbyggernes stordriftsfordele kan være med til at øge antallet af nye, almene boliger.

Dyre byggebetingelser forsinker almene boliger

"Der ligger et rationale i at hæve antallet af boliger, så boksproducenterne kan byde ind og derfra starte en produktion op, der fylder en fabrikshal i en periode," siger Jesper Lindeberg, projektleder hos KAB, og tilføjer, at det i sidste ende er den effektivitet, der gør modulbyggerne er konkurrencedygtige, fordi prisen er det afgørende parameter.

Jesper Lindeberg vurderer, at modulbyggeri er mindre krævende for KAB, fordi alle dele af byggeriet kan kvalitetssikres, inden det bygges ud på byggegrunden, hvor blandt andet vejret udgør en risiko.

S: Flere almene boliger i Københavns Sydhavn

Ungdomsboliger er på vej til Odenses havnekvarter

Nordjysk boligforening renoverer og bygger nyt

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier