EjendomsWatch

Modulbyggere skubber til byggeriet af almene boliger

Almennyttige boligforeninger tyer til modulbyggerier for at få de økonomiske ender til at mødes. Samtidig udgør almene boliger kerneforretningen for entreprenører med speciale i modulbyggeri.

Foto: Colourbox

Almene boliger udgør fortsat fundamentet for modulbyggernes forretning, skriver Licitationen.

Samtidig er der stor efterspørgsel på modulbyggeri i den almene sektor, fordi anlægsprisen dermed kan holdes nede på et niveau, hvor økonomien hænger sammen for de almennyttige boligforeninger. Modulbyggernes stordriftsfordele kan være med til at øge antallet af nye, almene boliger.

Dyre byggebetingelser forsinker almene boliger

"Der ligger et rationale i at hæve antallet af boliger, så boksproducenterne kan byde ind og derfra starte en produktion op, der fylder en fabrikshal i en periode," siger Jesper Lindeberg, projektleder hos KAB, og tilføjer, at det i sidste ende er den effektivitet, der gør modulbyggerne er konkurrencedygtige, fordi prisen er det afgørende parameter.

Jesper Lindeberg vurderer, at modulbyggeri er mindre krævende for KAB, fordi alle dele af byggeriet kan kvalitetssikres, inden det bygges ud på byggegrunden, hvor blandt andet vejret udgør en risiko.

S: Flere almene boliger i Københavns Sydhavn

Ungdomsboliger er på vej til Odenses havnekvarter

Nordjysk boligforening renoverer og bygger nyt

 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier