EjendomsWatch

Modulbyggere skubber til byggeriet af almene boliger

Almennyttige boligforeninger tyer til modulbyggerier for at få de økonomiske ender til at mødes. Samtidig udgør almene boliger kerneforretningen for entreprenører med speciale i modulbyggeri.

Foto: Colourbox

Almene boliger udgør fortsat fundamentet for modulbyggernes forretning, skriver Licitationen.

Samtidig er der stor efterspørgsel på modulbyggeri i den almene sektor, fordi anlægsprisen dermed kan holdes nede på et niveau, hvor økonomien hænger sammen for de almennyttige boligforeninger. Modulbyggernes stordriftsfordele kan være med til at øge antallet af nye, almene boliger.

Dyre byggebetingelser forsinker almene boliger

"Der ligger et rationale i at hæve antallet af boliger, så boksproducenterne kan byde ind og derfra starte en produktion op, der fylder en fabrikshal i en periode," siger Jesper Lindeberg, projektleder hos KAB, og tilføjer, at det i sidste ende er den effektivitet, der gør modulbyggerne er konkurrencedygtige, fordi prisen er det afgørende parameter.

Jesper Lindeberg vurderer, at modulbyggeri er mindre krævende for KAB, fordi alle dele af byggeriet kan kvalitetssikres, inden det bygges ud på byggegrunden, hvor blandt andet vejret udgør en risiko.

S: Flere almene boliger i Københavns Sydhavn

Ungdomsboliger er på vej til Odenses havnekvarter

Nordjysk boligforening renoverer og bygger nyt

 

Mere fra EjendomsWatch

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier