Ungdomsboliger er på vej til Odenses havnekvarter

Første etape af de almene boliger er klar til indflytning i september næste år. Naboer er ikke udelt begejstret ved byggeriet, der når op i otte etagers højde.
Foto: C.F. Møller
Foto: C.F. Møller

Byggeriet af 178 nye ungdomsboliger på Odense Havn er godt i gang, og den første blok er allerede oppe i seks etager, skriver Fyens Stiftstidende. Ungdomsboligerne fordeles på tre bygninger i op til otte etager - med faldende højde ned mod det nye havnebad.

Der har lydt protester fra nogle af naboerne i Promenadebyen, som frygter for skyggevirkninger. Dem forsøger bygherren og Odense Kommune at minimere ved den måde, bygningerne er placeret på grunden.

Boligerne bliver mellem 38 og 50 kvadratmeter store - med eget tekøkken, toilet og bad. De første lejligheder skal være færdige til studiestart 2017, og den sidste del af byggeriet lige efter årsskiftet 2017/18.

Boligselskabet Civica, der er en sammenslutning af OAB og Højstrup Bolig, er bygherre. Det Herning-baserede firma KPC, bygger, mens C.F. Møllers tegnestue har tegnet det 8000 kvm store byggeri. KPC har i øjeblikket gang i mange andre opgaver i Odense, for eksempel kultur- og konferencecentret Odeon og et kommende storhotel ved den lukkede Thrige-gade.

AP Pension investerer i konference- og kulturhus i Odense

Lokal erhvervsmand bag nyt hotel i Odense

Milliardinvesteringer skal gøre Odense attraktiv for investorer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også