EjendomsWatch

S: Flere almene boliger i Københavns Sydhavn

Nybyggeri har givet stort skel i den københavnske bydel. Politikere vil have en mere blandet beboersammensætning i kommende byggerier.

Foto: Ivan Riordan Boll/Polfoto

Den københavnske bydel Sydhavn er skarpt opdelt mellem det gamle Sydhavn og den nye del, som er skudt op ved Københavns Havn. Det skriver Politiken.

Det er Lars Weiss, socialdemokratisk medlem af Københavns Borgerrepræsentation enig i. Han mener, at der er behov at få de to dele til at hænge sammen og erkender, at politikerne kunne have grebet ind tidligere.

"Men vi har heldigvis stadig i det nye Sydhavn områder, som endnu ikke er lokalplanlagt, og hvor vi kommer til at bygge flere almene boliger," siger han til Politiken

Københavns Kommune har en 2025-vision, hvori der står, at "byens kontraster må aldrig blive så stærke, at vi skaber et opdelt København". Jan Christiansen mener, at det scenarie i fremtiden kan afhjælpes, fordi Københavns Kommune er kommet igennem med at kunne kræve 25 pct. almene boliger i nybyggeri. I dag er der under 10 pct. almene boliger i den nye Sydhavn.

KAB klar til at investere for fem milliarder

Domea forventer turbo på byggeriet med ny planlov

Kramer vil have et blandet København

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier