EjendomsWatch

Boligselskaber har gode erfaringer med konfliktmægling

Hver fjerde har inden for de seneste fem år oplevet at være i konflikt med deres nabo eller genbo, viser undersøgelse. I mere end halvdelen af tilfældene opstår krigen udendørs i en tid, hvor efterspørgslen på altaner boomer.

Foto: Jens Dresling/Polfoto

Hver fjerde har inden for de seneste fem år oplevet at være i konflikt med deres nabo eller genbo, og i mere end halvdelen af tilfældene opstår krigen udendørs. Det skriver Jyllands-Posten. Tallene stammer fra en undersøgelse, som A&A Analyse har foretaget blandt 1262 danskere for Boligselskabernes Landsforening.

Hos Københavns største almene boligselskab, FSB, genkender man undersøgelses resultat. I samarbejde med en række andre boligselskaber - Vibo, Lejerbo og 3B - har selskabet etableret en særlig konfliktmægling.

"Vi har 15 frivillige konfliktmæglere for at øge kapaciteten og for at kunne rykke hurtigt ud, når det brænder på. Det her er jo ikke raketvidenskab, for det handler om at få løst knuden op så tidligt som muligt. Jo før vi kommer i gang, jo større chancer er der for at løse problemerne - og jo større er sandsynligheden for, at det ikke blusser op igen," siger Anders Peo Fajers, projektleder i FSB, til Jyllands-Posten.

Ifølge FSB opstår langt de fleste konflikter på grund af støj i form af eksempelvis musik, larm eller højrøstet tale. På andenpladsen over årsagerne til nabobrok kommer omgangstonen på trappen, i gården og andre steder, hvor naboerne støder ind i hinanden.

Ifølge undersøgelsen opstår flertallet konflikter udendørs. Det resultat kommer samtidig med, at antallet af altaner i København ifølge Ejendomsforeningen Danmark er stærkt stigende.

Efterspørgslen på altaner stiger i København

Lejere i Carlsberg-ejendomme afviser at have økonomisk gevinst for øje

NCC får igen kritik for byggesjusk

Mere fra EjendomsWatch

Kaserne solgt til pengemænd fra Dubai – udlandsdansker spøger stadig

Tidligere militærkaserne i Nordsjælland er blevet solgt for et tocifret millionbeløb til udenlandske investorer. Udlandsdansker, der længe har forsøgt at overtage ejendommen, spiller stadig en rolle. Kurator i konkursboet, der sælger, varsler erstatningssag på baggrund af tidligere mislykkede handler.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier