EjendomsWatch

Studieboliger i nyt Odense-vartegn bliver revet væk

Omdannelsen af Odenses bymidte begynder drypvist at vise sig. Byggeriet af boligerne er med til at løfte økonomien i nyt kultur- og konferencecenter.

Odense satser 34 mia. kr. på at genrejse byen efter mange fyringer og mange besparelser. Her Thomas B. Thriges Gade, der siden 1970 har delt byen i to dele. Nu er vejen lukket og et nyt kvarter bygges. | Foto: Finn Frandsen/Polfoto

Boligforeningen Kristiansdal har på kort tid udlejet 42 studieboliger, som en del af det nye kultur- og konferencecenter Odeon i hjertet af Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Når de tages i brug fra midten af august, markerer det samtidig, at byomdannelsen omkring den tidligere pulsåre i landets tredjestørste by, Thomas B. Thriges Gade, er ved at blive taget i brug. Ifølge direktør for Boligforeningen Kristiansdal, Erik Thomsen, afleveres lejlighederne den 15. august.

"De lejes ud fra 1. september, men vi regner med, at beboerne løbende kan flytte ind i perioden op mod 1. september. Depotrummene er dog først helt færdige 1. september, så de første indflyttere får de første to uger gratis," fortæller han til Fyens Stiftstidende.

Byggeriet af boligerne er med til at løfte økonomien i byggeriet sammen med den dagligvarebutik, der skal ligge i stueetagen på hjørnet af Hans Mules Gade og Thomas B. Thriges Gade. Det er Kiwi, som placerer sit tredje supermarked i Odense her. Andre lejere i Odeon er Det Fynske Musikkonservatorium og Odense Teater, der både får en scene og teaterskole i Odeon.

AP Pension investerer i konference- og kulturhus i Odense

Lokal erhvervsmand bag nyt hotel i Odense

Milliardinvesteringer skal gøre Odense attraktiv for investorer

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier