EjendomsWatch

Udlandsdansker taber stort på hoteller

Selvom hotelkæden har givet konstant underskud i 21 år, var sidste års resultat det værste. Ny bestyrelsesformand "satser hårdt" på overskud i 2016 efter markant nedskrivning på ejendomme.

Foto: PR

Montra Hotel har vist sig som lidt af et økonomisk mareridt for Monaco-bosatte Jonna Kjeldsen, skriver Børsen. Siden 1995 har den jyske hotelkædes fire hoteller tabt mere end 200 mio. kr., hvilket flere gange har tvunget ejerfonden Montra Foundation, der har hjemme i Liechtenstein og kontrolles af Jonna Kjeldsen, til at indskyde nye millioner. Det seneste minus på 100 mio. kr. for 2015 er imidlertid det største i Montras levetid.

Den nye bestyrelsesformand, Søren Casperij tiltrådte i februar og anfører som hovedårsag til det store underskud, at der sidste år blev taget nedskrivninger på ejendomme for 96 mio. kr. Han melder, at Montra Hotel er foran budgettet efter årets første fem måneder af 2016, hvor man satser hårdt på overskud trods lignende udmeldinger hvert år siden 2012.

Piloter vil af med midtjysk hotel

"Altså vi har nedskrevet ejendommene med 100 mio. kr., så der kommer ikke noget krav om forrentning, ligesom huslejen bliver mindre. De to faktorer medvirker i høj grad til, at det går godt i 2016," siger Søren Casperij til Børsen

Montra Hotel blev stiftet for 24 år siden af Jonna Kjeldsen og hendes nu afdøde mand, Mogens Kjeldsen. Parret fik deres formue fra salget af industriselskabet Electromatic, der blev solgt til den schweiziske koncern Carlo Gavazzi for omkring 300 mio. kr. Hotelkæden har fortsat en egenkapital på 113 mio. kr.

Sky ejendomsmilliardær gør klar til at sælge ud på Frederiksberg og i Valby

Svensker har lige købt 12 hoteller i Norden - nu gælder det København

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier