Udlandsdansker taber stort på hoteller

Selvom hotelkæden har givet konstant underskud i 21 år, var sidste års resultat det værste. Ny bestyrelsesformand "satser hårdt" på overskud i 2016 efter markant nedskrivning på ejendomme.
Foto: PR
Foto: PR

Montra Hotel har vist sig som lidt af et økonomisk mareridt for Monaco-bosatte Jonna Kjeldsen, skriver Børsen. Siden 1995 har den jyske hotelkædes fire hoteller tabt mere end 200 mio. kr., hvilket flere gange har tvunget ejerfonden Montra Foundation, der har hjemme i Liechtenstein og kontrolles af Jonna Kjeldsen, til at indskyde nye millioner. Det seneste minus på 100 mio. kr. for 2015 er imidlertid det største i Montras levetid.

Den nye bestyrelsesformand, Søren Casperij tiltrådte i februar og anfører som hovedårsag til det store underskud, at der sidste år blev taget nedskrivninger på ejendomme for 96 mio. kr. Han melder, at Montra Hotel er foran budgettet efter årets første fem måneder af 2016, hvor man satser hårdt på overskud trods lignende udmeldinger hvert år siden 2012.

Piloter vil af med midtjysk hotel

"Altså vi har nedskrevet ejendommene med 100 mio. kr., så der kommer ikke noget krav om forrentning, ligesom huslejen bliver mindre. De to faktorer medvirker i høj grad til, at det går godt i 2016," siger Søren Casperij til Børsen

Montra Hotel blev stiftet for 24 år siden af Jonna Kjeldsen og hendes nu afdøde mand, Mogens Kjeldsen. Parret fik deres formue fra salget af industriselskabet Electromatic, der blev solgt til den schweiziske koncern Carlo Gavazzi for omkring 300 mio. kr. Hotelkæden har fortsat en egenkapital på 113 mio. kr.

Sky ejendomsmilliardær gør klar til at sælge ud på Frederiksberg og i Valby

Svensker har lige købt 12 hoteller i Norden - nu gælder det København

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også