EjendomsWatch

Rekordmange konkurser i byggebranchen siden årsskiftet

Knap 500 bygge- og anlægsvirksomheder er gået konkurs i det seneste halve år, viser tal fra Danmarks Statistik. Benhård konkurrence og en sagspukkel hos Erhvervsstyrelsen, lyder forklaringen fra Dansk Byggeri.

Foto: Colourbox

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der var 86 konkurser i bygge- og anlægsbranchen i juni måned og dermed 492 konkurser i det første halve år af 2016. Det skriver Dansk Byggeri i en pressemeddelse.

Det er det højeste antal siden 2010, om dengang var det værste år i historien. Til sammenligning var der blot 247 konkurser i første halvår af 2014.

"De knap 500 konkurser, vi har set i branchen indtil videre i år, er på papiret ganske overraskende. Når vi ser på konjunkturerne i branchen, så er de bedre end set i flere år, og der er udsigt til, at fremgangen fortsætter. Det, der spiller ind, er, at vi ser en tendens til en opdelt branche. Den overvejende del af virksomhederne er heldigvis i stand til at gribe de muligheder, som konjunkturforbedringerne åbner, siger Andreas Fernstrøm, analysechef i Dansk Byggeri, i meddelelsen.

Dansk Industri ser skeptisk på vækst i det private byggeri

Ifølge ham viser tallene, at en gruppe virksomheder kæmper med at holde konkursen for døren. De bukker ifølge analysechefen under for den benhårde konkurrence, der er i branchen.

En del af forklaringen skal dog også findes andetsteds, hvilket giver et mere nuanceret billede af udviklingen.

"Selvom dagens tal er grumme, så skal vi dog også slå koldt vand i blodet. En del af forklaringen er faktisk teknisk. Der har tidligere været en sagspukkel hos Erhvervsstyrelsen, som har udskudt konkurser til 2016. Samtidig er Skat begyndt at indkræve gammel skattegæld, hvilket også giver en stigning i konkurserne," siger Andreas Fernstrøm.

Arkil nedlægger enhed, nedskriver tre projekter og nedjusterer

Dansk Byggeri: Brexit er et kæmpetab for det europæiske samarbejde 

Det britiske byggemarked skrumper efter Brexit

Mere fra EjendomsWatch

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier