EjendomsWatch

Det britiske byggemarked skrumper efter Brexit

Aberdeen Asset Management er blandt de børsnoterede aktører inden for ejendomsbranchen, der mærker effekten af den britiske folkeafstemning.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Den skotske kapitalforvalter Aberdeen Asset Management falder i kølvandet på det britiske usikkerhed efter brexit, som også har sat sine spor på ejendomsmarkedet. Usikkerheden om, hvordan det kommer til at gå med briternes udmeldelse af EU, har betydet, at britiske ejendomme og entreprenør er blevet revurderet.

Den skotske aktie falder med 6,5 pct. tirsdag middag.

Også de britiske entreprenørselskaber falder, og Barratt Development, Taylor Wimpey og Berkeley Group ligger alle til fald på op mod 5 pct.

"Årsagen er, at aktiemarkedet ser seks måneder og mere frem, og brexit kaster en lang skygge på det britiske ejendomsmarked ... og indtil vi får et billede af byggeaktiviteten i kølvandet på afstemningen, vil investorerne have en tendens til at trykke på sælg-knappen," siger Laith Khalaf, analytiker hos Hargreaves Lansdown, til Reuters.

Ifølge Reuters er der skåret omkring 8 mia. pund (70 mia. kr.) af markedsprisen på britiske entreprenører.

Ejendomshandler for mere end 5 mia. kr. kollapser i London

Dansk investor: Britiske ejendomme er stadig en god investering

Økonom efter Brexit: Ejendomsmarkedet har de lange briller på

Mere fra EjendomsWatch

Milliard-pipeline giver optimisme hos Hoffmann: "Mange nye spændende kunder"

Ifølge topchefen hos den danske entreprenørvirksomhed Hoffmann er skyerne fra første kvartal ved at lette, selvom markedskonjunkturerne forsat kan være lunefulde. I pipelinen er der projekter for op imod 2 mia. kr., fortæller Torben Bjørk Nielsen, der mener, at indtjeningen generelt bør være højere i en branche med store risici.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier