EjendomsWatch

Det britiske byggemarked skrumper efter Brexit

Aberdeen Asset Management er blandt de børsnoterede aktører inden for ejendomsbranchen, der mærker effekten af den britiske folkeafstemning.

Foto: /ritzau/Thomas Borberg

Den skotske kapitalforvalter Aberdeen Asset Management falder i kølvandet på det britiske usikkerhed efter brexit, som også har sat sine spor på ejendomsmarkedet. Usikkerheden om, hvordan det kommer til at gå med briternes udmeldelse af EU, har betydet, at britiske ejendomme og entreprenør er blevet revurderet.

Den skotske aktie falder med 6,5 pct. tirsdag middag.

Også de britiske entreprenørselskaber falder, og Barratt Development, Taylor Wimpey og Berkeley Group ligger alle til fald på op mod 5 pct.

"Årsagen er, at aktiemarkedet ser seks måneder og mere frem, og brexit kaster en lang skygge på det britiske ejendomsmarked ... og indtil vi får et billede af byggeaktiviteten i kølvandet på afstemningen, vil investorerne have en tendens til at trykke på sælg-knappen," siger Laith Khalaf, analytiker hos Hargreaves Lansdown, til Reuters.

Ifølge Reuters er der skåret omkring 8 mia. pund (70 mia. kr.) af markedsprisen på britiske entreprenører.

Ejendomshandler for mere end 5 mia. kr. kollapser i London

Dansk investor: Britiske ejendomme er stadig en god investering

Økonom efter Brexit: Ejendomsmarkedet har de lange briller på

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier