EjendomsWatch

Dansk Byggeri: Danske storbyer er blandt landets dårligste erhvervskommuner

Landets største kommuner med København i spidsen er langt ringere til at tage sig af erhvervslivet end mange mindre kommuner, viser ny undersøgelse. Byggeboss opfordrer til at se mod Jylland.

Foto: Martin Kurt Hagelund/Polfoto

Flere af landets storbykommuner indtager placeringer nær bunden, når det gælder deres evne til at byde virksomhederne de bedste vilkår. Det er konklusionen i en ny stor undersøgelse fra erhvervsorganisationen Dansk Byggeri, skriver Finans.

Det får erhvervsorganisationen Dansk Byggeri til at kritisere storbykommunerne for deres manglende indsats og opfordrer til at se mod mindre kommuner i Jylland.

"Generelt er det helt klart, at de jyske kommuner, der ligger langt fra storbyer, ser ud til at gøre sig mere umage med at være erhvervsvenlige end de kommuner, der ligger omkring storbyer som specielt København," siger Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, til Finans.

Anført af Vejen Kommune helt i top er otte af de ti bedste kommuner i undersøgelsen fra Jylland, mens København og en række omegnskommuner skal findes i den tunge ende. Det samme gælder Jyllands to største byer Aarhus og Aalborg.

Folkemøde: Havnetunnel omkring København i strid modvind

Dansk Byggeri: Dyrt at være erhvervsfjendsk kommune

Dansk Byggeri vil passe godt på kommunale bygninger

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier