Dansk Byggeri: Dyrt at være erhvervsfjendsk kommune

Ifølge en analyse fra brancheorganisationen taber især landets større byer penge på manglende erhvervsvenlighed.
Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri. | Foto: Ricky John Molloy/PR
Torben Liborius, erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri. | Foto: Ricky John Molloy/PR

Dansk Byggeri laver hvert år en analyse, hvor kommunerne rangeres efter erhvervsvenlighed. Nye beregninger viser, at hvis en kommune i den årlige analyse af erhvervsvenligheden rykker 10 pladser frem på listen, så vil bruttoværditilvæksten, BVT, i kommunen stige med cirka 4000 kr. per beskæftiget om året.

"Jeg håber, at det får København, Rødovre og andre mindre erhvervsvenlige - typisk storby-kommuner - til at tænke sig om en ekstra gang, inden de siger, som de plejer; at virksomhederne kommer af sig selv, og derfor behøver de ikke gøre sig umage. Men der er jo faktisk et anseligt beløb at tjene, hvis de dropper ligegyldigheden overfor det almindelige erhvervsliv og i stedet trækker i arbejdstøjet," siger erhvervspolitisk chef i Dansk Byggeri, Torben Liborius, i en pressemeddelelse.

Middelfart nyder godt af farvel til ejendomsskat

Udover Storkøbenhavn er det et område som Nordøstsjælland og kommuner som Aalborg, Horsens, Fanø og Ærø, der ifølge Dansk Byggeri især kan forbedre sig.

Ifølge analysen kan bruttoværditilvæksten vokse med 11 mia. kr. og beskæftigelsen vokse med 15.000 personer, hvis alle kommuner skruer op for erhvervsvenligheden, så de kommer på niveau med den bedste tredjedel.

Helge Adam Møller vil fjerne kommunes særskat på erhvervsejendomme

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også