Arkil nedlægger enhed, nedskriver tre projekter og nedjusterer

Arkil nedlægger forretningsområdet Civil Works i Danmark fra 1. juli. Lukningen medfører nedskrivninger på tre store projekter i Civil Works og dermed forventningerne til årets resultat.
Foto: PR
Foto: PR
RITZAU FINANS

Arkil nedlægger forretningsområdet Civil Works i Danmark fra 1. juli. Lukningen af enheden medfører nedskrivninger på tre store projekter i Civil Works, og som følge heraf nedjusterer entreprenørselskabet forventningerne til resultatet før skat for 2016 til niveauet minus 20 mio. kr. til plus 10 mio. kr. Seneste udmeldte forventning var et overskud i niveauet 40-70 mio. kr.

Det oplyste Arkil i en fondsbørsmeddelelse sent søndag aften.

Nedlæggelsen kommer, efter at Arkil er stødt på udfordringer med flere projekter i Civil Works. De pågældende projekter venter selskabet afsluttet i 2016. Der er desuden et retsligt efterspil i forbindelse med projekterne med henblik på at opnå erstatning til Arkil-koncernen for ekstraomkostninger.

"I forretningsområdet Civil Works har enkelte store projekter skabt særdeles utilfredsstillende resultater, som står i skarp kontrast til den stærke udvikling i vores hovedforretning i Danmark og aktiviteterne i udlandet. Det tager vi konsekvensen af og nedlægger Civil Works for at fokusere på vores hovedaktiviteter, hvor vi skaber rigtig gode resultater," siger administrerende direktør Jesper Arkil i meddelelsen.

De øvrige aktiviteter i forretningsområdet og medarbejdere beholder Arkil dog.

Det er ikke første gang i år, at Arkil nedjusterer forventningerne. I maj tabte entreprenørselskabet - gennem joint venture-selskabet Strukton-Arkil - en stor kontrakt med Banedanmark om sporarbejde på Fyn.

Siden måtte Arkil nedjustere forventningerne til omsætningen til i størrelsesordenen 3,1 mia. kr. og altså et resultat før skat på 40-70 mio. kr. for 2016.

"I 2016 forventes øgede omkostninger til færdiggørelse samt nedskrivninger forbundet med disse projekter at udgøre i niveauet 70-80 mio. kr. Derudover har et fald i udbuddet af statslig infrastruktur haft en negativ effekt på omsætning og ordreindgang i Civil Works og bidraget til forretningsområdets utilfredsstillende udvikling," hedder det i søndagens fondsbørsmeddelelse.

Arkil fastholder imidlertid forventningerne til omsætningen for 2016 i niveauet 3,1 mia. kr.

Fokusering af forretning

Nedlæggelsen af Civil Works medfører også en justering af koncernens strategi frem til 2018 og de langsigtede målsætninger for perioden.

Arkil venter, at nedlæggelsen af forretningsområdet vil medføre en lavere gennemsnitlig årlig omsætningsvækst end den tidligere målsætning om niveauet 5-10 pct. på en moderat lavere omsætningsbase end i 2016.

Det er dog fortsat Arkils målsætning at øge overskudsgraden til minimum 3,5 pct., idet projekterne inden for koncernens hovedaktiviteter generelt har en højere lønsomhed og lavere risikoprofil end de store komplicerede totalentrepriser i Civil Works.

Koncernen har desuden fortsat en målsætning om at skabe et afkast på den investerede kapital (ROIC) på minimum 9 pct. med en soliditet i niveauet 45 pct.

Civil Works-divisionen har ifølge entreprenørselskabet siden 2014 beskæftiget sig med omfattende totalentrepriser med en højere risikoprofil end koncernens øvrige projekter. Arkil vil nu reorganisere sine danske aktiviteter, og det medfører, at Arkil fremover fravælger denne type opgaver.

Arkil nedjusterer efter togballade

Arkil-konsortium mister trecifret millionkontrakt hos Banedanmark

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også