EjendomsWatch

Dansk Byggeri: Brexit er et kæmpetab for det europæiske samarbejde

Brexit vækker bekymring i byggeriet, som ønsker at Storbritannien får en aftale så tæt på Det indre Marked som muligt, lyder det fra erhvervsorganisationen.

Foto: Martin Kurt Hagelund/Polfoto

Konsekvenserne af den britiske folkeafstemnings snævre - men alligevel gældende - nej til EU-fællesskabet virker fuldstændig uoverskueligt, lyder det fra Lars Storr-Hansen, adm. direktør i Dansk Byggeri, i en meddelelse.

"Det er et kæmpetab for det europæiske samarbejde men også for samhandlen mellem vores lande. Det er klart, at politikere nationalt og ikke mindst i EU-institutionerne må evaluere resultatet nøje. Det kommer selvfølgelig til at have nogle politiske og organisatoriske konsekvenser," siger han.

Lars Storr-Hansen slår til tromme for vigtigheden af, at Storbritanniens udtrædelsesproces af EU bliver foretaget på en ordentlig måde og under hensyntagen til, at samhandlen med Storbritannien ikke bliver taget som gidsel i et politisk spil.

"Vi gik ind i EF sammen med Storbritannien i starten af 70’erne på grund af den store eksport af landbrugsvarer. I dag er vores samlede eksport af varer til UK på ca. 40 mia. kr og salg af tjenesteydelser står for ca. 30 mia. kr.," siger Lars Storr-Hansen.

Brexit vil presse kronen, renterne og aktiemarkedet hårdt

Dansk Byggeri påpeger, at over 50 pct. af det danske BNP kommer fra eksport, og derfor vil en britisk udtræden af EU få mærkbare konsekvenser. Hvor slemt, det bliver, afhænger ifølge erhvervsorganisationen beslutningstagernes håndtering af den kommende udvikling.

"For Dansk Byggeri er det vigtigt, at vi får en aftale med Storbritannien, som er så tæt på Det indre Marked som muligt, og hvor vi undgår toldmure og andre barrierer, som kan skade dansk eksport. Og så må vi undgå, at de kommende forhandlinger blive en straffeaktion mod briterne," siger Lars Storr-Hansen.

Dansk Byggeri: Danske storbyer er blandt landets dårligste erhvervskommuner

Dansk Byggeri: Dyrt at være erhvervsfjendsk kommune

Mere fra EjendomsWatch

Vicedirektør i Heimstaden siger op

Magnus Nordholm har været en ledende skikkelse i den mest aktive udenlandske investor på det danske ejendomsmarked, Heimstaden, gennem 14 år.

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

FINGRENE I FONDSMIDLER: Fond har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier