Dansk Industri ser skeptisk på vækst i det private byggeri

Landets store entreprenørvirksomheder har løftet indtjeningen og er optimistiske omkring. Fremgangen skyldes primært offentlig projektudvikling, lyder det fra interesseorganisation.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Landets største byggeentreprenører tjener flere penge nu end på noget tidspunkt siden krisen. Det viser en ny brancheanalyse, som Licitationen har foretaget. En lang række entreprenører melder i den forbindelse om tro på lønsom vækst i de kommende år.

Hos interesseorganisationen Dansk Industri er vurderingen mere skeptisk. Her er man ikke overbevist om, at de private investorer er klar til at matche den store opgavemængde, som er blevet opført for offentlige midler de sidste fem år. 

"Overordnet ser tallene rigtigt gode ud, men det er værd at hæfte sig ved, at der har været voldsom byggeaktivitet efter krisen på grund af de mange offentlige investeringer, som er blevet fremrykket. Det er penge, som har udgjort en relativt stor andel af entreprenørernes omsætning, og som ikke kan bruges igen. Derfor er vi en smule bekymrede for, om det private marked kan tage over," siger Elly Kjems Hove,  branchedirektør i DI Byg, til Licitationen.

Licitationens brancheanalyse viser, at fra 2014 til 2015 er indtjeningen i segmentet, der består af de byggeentreprenører, som sidste år omsatte for mindst 500 mio. kroner, mere end fordoblet til et samlet resultat før skat på 1.165 mio. kr. I samme periode er omsætningen steget med 8 pct. til lidt over 23. mia. kr.

Flere byggeregnskaber viser sorte tal på bundlinjen

Byggebranchen vejrer forårsluft

Mængden af private udbud vokser med 17 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også