EjendomsWatch

Byggebranchen vejrer forårsluft

Den hårdt prøvede danske byggebranche er for alvor på vej tilbage på sporet, viser nye tal.

Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø

En omfattende analyse af danske byggeselskabers regnskaber viser, at den hårdt prøvede branche for alvor er på vej tilbage på sporet. I virksomhederne skinner tendensen både igennem på aktiviteten og bundlinjerne. Det skriver Berlingske Business.

Spar Nord og Proff.dk har analyseret de første 2015-regnskaber fra 4055 danske byggevirksomheder, og konklusioner er klar. Næsten tre ud af fire byggevirksomheder har nu sorte tal på bundlinjen. Det er den højeste andel, siden Spar Nord og Proff.dk begyndte monitoreringen i 2010. Dengang kunne blot 58 procent af byggevirksomhederne præstere et positivt resultat.

Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri, minder om, at det er et lavt udgangspunkt, som byggebranchen i øjeblikket arbejder sig op fra, men tendensen er glædelig, siger han.

"Det er en branche, der har været helt nede og vende i finanskrisen, men som nu klart er på vej opad. Den øgede bolighandel har skabt mange renoveringsopgaver, og der er stadig mange store anlægsopgaver som metro, jernbane og nye hospitaler, der fylder godt i ordrebøgerne. Samtidigt har virksomhederne trimmet deres forretninger, og de er blevet bedre til at holde fokus på bundlinjen," siger Bo Sandberg til Berlingske Business.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier