EjendomsWatch

Byggebranchen vejrer forårsluft

Den hårdt prøvede danske byggebranche er for alvor på vej tilbage på sporet, viser nye tal.

Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø

En omfattende analyse af danske byggeselskabers regnskaber viser, at den hårdt prøvede branche for alvor er på vej tilbage på sporet. I virksomhederne skinner tendensen både igennem på aktiviteten og bundlinjerne. Det skriver Berlingske Business.

Spar Nord og Proff.dk har analyseret de første 2015-regnskaber fra 4055 danske byggevirksomheder, og konklusioner er klar. Næsten tre ud af fire byggevirksomheder har nu sorte tal på bundlinjen. Det er den højeste andel, siden Spar Nord og Proff.dk begyndte monitoreringen i 2010. Dengang kunne blot 58 procent af byggevirksomhederne præstere et positivt resultat.

Bo Sandberg, der er cheføkonom i Dansk Byggeri, minder om, at det er et lavt udgangspunkt, som byggebranchen i øjeblikket arbejder sig op fra, men tendensen er glædelig, siger han.

"Det er en branche, der har været helt nede og vende i finanskrisen, men som nu klart er på vej opad. Den øgede bolighandel har skabt mange renoveringsopgaver, og der er stadig mange store anlægsopgaver som metro, jernbane og nye hospitaler, der fylder godt i ordrebøgerne. Samtidigt har virksomhederne trimmet deres forretninger, og de er blevet bedre til at holde fokus på bundlinjen," siger Bo Sandberg til Berlingske Business.

Mere fra EjendomsWatch

Tidligere topchef forlader Colliers

Efter ti år hos Colliers har den tidligere adm. direktør Jeppe Schønfeld besluttet sig for at stoppe som partner hos erhvervsmægleren. ”Jeg har i noget tid følt et behov for nye udfordringer og en ændret anvendelse af min tid,” forklarer han.

Bestyrelsesformand kan være i spil til direktørstol i AAB

Jagten på ny adm. direktør i AAB er startet. Et rekrutteringsbureau er for første gang i boligforeningens historie hyret til at finde de rette kandidater. Bestyrelsesformand ønsker ”stærk profil, der kender AAB indgående.” Flere kilder peger på, at den karakteristik er skabt til ham selv. Ledelsesrådgiver advarer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier