EjendomsWatch

Mængden af private udbud vokser med 17 pct.

Over halvdelen af alle store udbud er nu private, fortæller Bygherreforeningen.

Foto: Colourbox

Siden august 2015 er væksten i udbudssager flyttet over i den private sektor, oplyser Bygherreforeningen. De private udbud fylder i dag 66 pct. af alle store udbud. Samtidig er der flere store projekter på vej, påpeger Bygherreforeningen.

"De nye tal fra byggepipeline.dk peger på, at det private marked for store projekter er på vej op. Det handler blandt andet om flere boliger, ikke mindst renovering af boliger. Men der er også flere projekter i eksempelvis energisektoren med renovering af kraftværker," siger Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, som både repræsenterer private, offentlige og almene bygherrer.

Det er de nyeste tal fra byggepipeline.dk, som giver overblik over store byggeprojekter på 50 mio. kr. og derover. Store projekter, med planlagt start inden udgangen af 2016, viser en stigning i private udbud på 10 pct. siden december og 17 pct. siden august 2015.

Tallene fra byggepipeline.dk viser også en vækst i værdien af projekterne. Siden december er værdien af de store udbud øget fra 59 mia. kr. til 71,4 mia. kr. Antallet af store udbud er gået fra 401 projekter til 463 projekter. Generelt er aktiviteten i store byggeprojekter således på vej op, understreger Bygherreforeningen.

Dansk Byggeri kritiserer statens kontorinvesteringer

Dansk Byggeri: Vi er ude af krisen

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier