EjendomsWatch

Mængden af private udbud vokser med 17 pct.

Over halvdelen af alle store udbud er nu private, fortæller Bygherreforeningen.

Foto: Colourbox

Siden august 2015 er væksten i udbudssager flyttet over i den private sektor, oplyser Bygherreforeningen. De private udbud fylder i dag 66 pct. af alle store udbud. Samtidig er der flere store projekter på vej, påpeger Bygherreforeningen.

"De nye tal fra byggepipeline.dk peger på, at det private marked for store projekter er på vej op. Det handler blandt andet om flere boliger, ikke mindst renovering af boliger. Men der er også flere projekter i eksempelvis energisektoren med renovering af kraftværker," siger Henrik L. Bang, direktør i Bygherreforeningen, som både repræsenterer private, offentlige og almene bygherrer.

Det er de nyeste tal fra byggepipeline.dk, som giver overblik over store byggeprojekter på 50 mio. kr. og derover. Store projekter, med planlagt start inden udgangen af 2016, viser en stigning i private udbud på 10 pct. siden december og 17 pct. siden august 2015.

Tallene fra byggepipeline.dk viser også en vækst i værdien af projekterne. Siden december er værdien af de store udbud øget fra 59 mia. kr. til 71,4 mia. kr. Antallet af store udbud er gået fra 401 projekter til 463 projekter. Generelt er aktiviteten i store byggeprojekter således på vej op, understreger Bygherreforeningen.

Dansk Byggeri kritiserer statens kontorinvesteringer

Dansk Byggeri: Vi er ude af krisen

Mere fra EjendomsWatch

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Balder-konceptet Bovieran bliver til andelsboliger i Helsingør og er største handel på dagens liste med otte handler. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier