EjendomsWatch

Flere byggeregnskaber viser sorte tal på bundlinjen

Tæt ved tre ud af fire bygge- og anlægsvirksomheder har overskud, viser ny analyse. Dog dækker tendensen ikke over fremgang alle steder.

Foto: Colourbox

En analyse fra den nordjyske bank Spar Nord lavet på baggrund af 2015-regnskaber, som indtil udgangen af marts var indleveret til Erhvervsstyrelsen, viser en fortsat bred fremgang i bygge- og anlægsbranchen siden 2011. Det skriver Licitationen.

Knap 72 procent af de analyserede virksomheder leverer således et overskud i 2015, hvilket er den højeste andel siden kriseåret i 2010, hvor blot 58 pct. kunne præstere sorte tal på bundlinjen. Til gengæld er andelen af de i alt 4055 analyserede virksomheder, som reelt har vist fremgang i resultat før skat i forhold til året før, faldet en anelse fra 56 til 51 pct.

Cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm, hæfter sig ved, at byggevirksomhederne reelt har forbedret regnskaberne til trods for, at både boliginvesteringer, de offentlige investeringer samt erhvervsbyggeriet har været faldende i 2015.

"I de første fem år efter finanskrisen steg de offentlige investeringer markant og nåede i 2014 det højeste niveau i mange år. I 2015 faldt den offentlige investeringsaktivitet faktisk en smule tilbage. Samtidig fortsatte den svage investeringsaktivitet i den private sektor i 2015 med fald i både boliginvesteringer og mere generelt investeringer i erhvervsejendomme. Ikke store fald, men trods alt fald," siger han til Licitationen.

Byggeprojekter runder 70 mia. kr. i år

Klar bane til byggeri af 10.000 nye almene boliger

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier