EjendomsWatch

Flere byggeregnskaber viser sorte tal på bundlinjen

Tæt ved tre ud af fire bygge- og anlægsvirksomheder har overskud, viser ny analyse. Dog dækker tendensen ikke over fremgang alle steder.

Foto: Colourbox

En analyse fra den nordjyske bank Spar Nord lavet på baggrund af 2015-regnskaber, som indtil udgangen af marts var indleveret til Erhvervsstyrelsen, viser en fortsat bred fremgang i bygge- og anlægsbranchen siden 2011. Det skriver Licitationen.

Knap 72 procent af de analyserede virksomheder leverer således et overskud i 2015, hvilket er den højeste andel siden kriseåret i 2010, hvor blot 58 pct. kunne præstere sorte tal på bundlinjen. Til gengæld er andelen af de i alt 4055 analyserede virksomheder, som reelt har vist fremgang i resultat før skat i forhold til året før, faldet en anelse fra 56 til 51 pct.

Cheføkonom i Spar Nord, Jens Nyholm, hæfter sig ved, at byggevirksomhederne reelt har forbedret regnskaberne til trods for, at både boliginvesteringer, de offentlige investeringer samt erhvervsbyggeriet har været faldende i 2015.

"I de første fem år efter finanskrisen steg de offentlige investeringer markant og nåede i 2014 det højeste niveau i mange år. I 2015 faldt den offentlige investeringsaktivitet faktisk en smule tilbage. Samtidig fortsatte den svage investeringsaktivitet i den private sektor i 2015 med fald i både boliginvesteringer og mere generelt investeringer i erhvervsejendomme. Ikke store fald, men trods alt fald," siger han til Licitationen.

Byggeprojekter runder 70 mia. kr. i år

Klar bane til byggeri af 10.000 nye almene boliger

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier