Rambøll opkøber arkitektvirksomhed

Ingeniørgiganten Rambøll køber den aarhusianske arkitektvirksomhed Sahl Arkitekter og tager dermed endnu et skridt ind på et marked, der ellers har været tegnestuernes.
Rambøll og Sahl Arkitekter, som nu bliver til en enhed, har tidligere arbejdet sammen på projekter - blandt andet på bolig- og erhvervsbyggeriet Z-huset i Aarhus | Foto: PR-illustration
Rambøll og Sahl Arkitekter, som nu bliver til en enhed, har tidligere arbejdet sammen på projekter - blandt andet på bolig- og erhvervsbyggeriet Z-huset i Aarhus | Foto: PR-illustration

Ingeniørkoncernen Rambøll køber den 40 mand store tegnestue Sahl Arkitekter. Målet er at kunne sælge en samlet rådgiverpakke til kunderne, som både rummer arkitekttegninger og de tekniske ingeniørydelser. Det skriver Finans.

"Vi vil gerne levere den integrerede ydelse, hvor vi leverer både arkitekt- og ingeniørydelser sammen. Vi kan skabe en bedre ydelse ved at arbejde sammen, og vi kan arbejde med en højere produktivitet. Vi skal ikke være et holdingselskab, der ejer en masse arkitektfirmaer. Vi vil levere ydelserne sammen," siger Ib Enevoldsen, adm. direktør i Rambøll Danmark, til Finans.

Sahl Arkitekter er ikke den første arkitektvirksomhed, Rambøll køber. I 2013 stod den på opkøb af Witraz Architects, og året efter spiste Rambøll tegnestuen GBL. Ib Enevoldsen vil ikke udelukke, at Rambøll er på udkig efter flere arkitektvirksomheder.

Sahl Arkitekter var allerede i gang med at overveje fusionsplaner, da Rambøll henvendte sig, lyder det fra partner i Sahl Arkitekter, Morten Thomassen. Han mener, at man som mellemstor tegnestue i løbet af få år ville blive tvunget til enten at foretage opkøb eller fusionere. Alternativet for at kunne følge med det stigende behov for specialistviden var at købe sig til den, hvilket ifølge Morten Thomassen ikke var en holdbar løsning i længden.

Rambøll er presset af oliepriserne

Lokale arkitekter forvandler Gellerupparken i Aarhus

Aarhus går fra stor by til storby

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også