EjendomsWatch

Kommune slæber på vedligeholdspukkel for halv milliard

Nordsjællandsk kommune har længe afsat for få penge til at vedligeholde sine ejendomme. Nu er der et efterslæb på 580 mio. kr., der kan vokse til dobbelt størrelse på 10 år, vurderer rapport.

Hillerøds borgere protesterede i 2007 mod borgmester Nick Hækkerup (S), som stod for at bygge et nyt rådhus til 171 mio. kr., mens kommunens skoler manglede penge. | Foto: Thomas Lekfeldt/Polfoto/Arkiv

I Hillerød Kommune er der i mange år afsat for få penge til vedligehold. Derved er der ophobet et efterslæb på i alt 580 mio. kr. Det skriver Frederiksborg Amts Avis.

Tallet stammer fra en rapport fra det rådgivende ingeniørfirma Rambøll A/ S bestilt af kommunen. Rapporten vurderer, at kommunens bygningsmasse overordnet set er i forfald og en femtedel af bygningsmassen nu er i så dårlig tilstand, at der er "væsentlige kritiske skader og alvorlig fare for følgeskader." Fortsætter kommunen som nu, vil efterslæbet om 10 år være på 1,2 mia. kr. Derfor er der behov for en årlig investering frem til 2026 på 115 mio. kr.

"Det er et stort tal, det er det. Det kommer ikke som noget nyt for os. De sidste mange år har Miljø-og Teknikudvalget og byrådet vidst, at vi har haft et efterslæb," siger Dorte Meldgaard (K), borgmester i Hillerød Kommune, til Frederiksborg Amts Avis.

Hun oplyser, at kommunen har bestilt rapporten for at få det sande billede. I alt forvalter kommunen en bygningsmasse på cirka 310.000 kvm etageareal, og det er ikke sikkert, at der er grund til at beholde det hele.

Byggeprojekt i Hillerød møder modstand

Pensionsbranchen står parat med milliarder: Gabende mangel på OPP-projekter

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier