EjendomsWatch

Lokale arkitekter forvandler Gellerupparken i Aarhus

Arkitektfirma fra Viby ved Aarhus har tegnet vinderprojektet, der skal give Gellerupparken en ny ungdomsby og et iværksættermiljø.

Vinderprojektet omfatter ikke kun kollegiet, men et helt nyt kvarter med rækkehuse, erhverv og Brabrand Boligforenings nye administrationsbygning. Her set fra hjørnet af Bygaden og Lottesvej. | Foto: Sahl Arkitekter og Nord Arkitekter

Dansk Boligbyg med Sahl Arkitekter og Nord Arkitekter er blevet afsløret som vindere af projektet "Ungdomsby Gellerup". Det skriver JP Aarhus.

Gruppen har præsenteret et kollegium med 354 boliger som en integreret del af et nyt kvarter i Gellerup. Vinderprojektet er en karrébebyggelse, som strækker sig fra fire til syv etager langs den nye Bygade, som er ved at blive bygget.

"Gellerup er et af Danmarks mest stigmatiserede boligområder. At man går ind og ændrer dets udseende så radikalt, som man gør her, med både arbejdspladser og boliger, det er unikt og fantastisk. Skeptikere af projektet vil forstumme, når de ser det her," siger Lars Bendrup, der er grundlægger af arkitektfirmaet Transform og fagdommer i udvælgelsen af projektet blandt fire andre prækvalificerede, til JP Aarhus.

Projektet indeholder et-, halvanden- og toværelses boliger samt fællesarealer med iværksætterfaciliteter. Byggeriet bliver placeret over for kommunens kommende kontordomicil, der skal være arbejdsplads for op imod 1000 kommunale medarbejdere fra november 2018 - omtrent samtidig som ungdomsbyen forventes at stå klar.

Aarhusiansk byggematador er utilfreds med årsresultatet

Aarhus går fra stor by til storby

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier