EjendomsWatch

Rambøll er presset af oliepriserne

Trods markant fremgang i omsætningen falder indtjeningen til det halve i ingeniørvirksomheden. Uden for olie og gas trækker energiforretningen dog den rette vej.

Jens-Peter Saul, koncernchef i Rambøll. | Foto: Rambøll

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Rambøll kan ingenlunde leve op til forrige års rekordregnskab. For trods en fremgang i omsætningen på hele 27,7 pct. til 10,6 mia. kr. i 2015 falder driftsresultatet med 48,8 pct. til 146,7 og lander på et resultat efter skat på 75,4 mio. kr. Mindre end det halve af året før.

Årsagen til den markante tilbagegang skal findes i selskabets Oil & Gas-division. Lige som i de fleste andre dele af branchen har også Rambøll mærket olieprisfaldets afmattende effekter på efterspørgslen, erkender selskabet. Når den organiske vækst i Rambøll med 1,5 pct. blot er det halve af sidste år, kan det primært tilskrives Oil & Gas, da væksten ellers havde været 4,5 pct., konstateres det.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Mogens de Linde nærmer sig mursten for 4 milliarder

Byggeselskab Mogens de Linde gik frem på driften i 2021, mens der blev barberet omkring en fjerdedel af top- såvel som bundlinje. Værdiopskrivninger sætter igen i år et markant aftryk på regnskabet fra det aarhusianske ejendomskoryfæ, der netop har sammensat en ny ledelse.

Her er de seneste tinglyste ejendomshandler

Københavnske City Apartment indtager med tocifret millionopkøb førstepladsen på dagens liste med 11 transaktioner. Listen bringes i samarbejde med dataplatformen Resights og omfatter seneste tinglyste ejendomshandler i Danmark på over 10 mio. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier