EjendomsWatch

Rambøll er presset af oliepriserne

Trods markant fremgang i omsætningen falder indtjeningen til det halve i ingeniørvirksomheden. Uden for olie og gas trækker energiforretningen dog den rette vej.

Jens-Peter Saul, koncernchef i Rambøll. | Foto: Rambøll

Den rådgivende ingeniørvirksomhed Rambøll kan ingenlunde leve op til forrige års rekordregnskab. For trods en fremgang i omsætningen på hele 27,7 pct. til 10,6 mia. kr. i 2015 falder driftsresultatet med 48,8 pct. til 146,7 og lander på et resultat efter skat på 75,4 mio. kr. Mindre end det halve af året før.

Årsagen til den markante tilbagegang skal findes i selskabets Oil & Gas-division. Lige som i de fleste andre dele af branchen har også Rambøll mærket olieprisfaldets afmattende effekter på efterspørgslen, erkender selskabet. Når den organiske vækst i Rambøll med 1,5 pct. blot er det halve af sidste år, kan det primært tilskrives Oil & Gas, da væksten ellers havde været 4,5 pct., konstateres det.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier