EjendomsWatch

Aarhus går fra stor by til storby

Danmarks næststørste by er inde i et historisk investerings- og byggeboom. EjendomsWatch giver et overblik over vækstambitionens mange projekter.

Dokk1 på Aarhus Havn, der rummer bibliotek og Borgerservice. | Foto: Polfoto

Danmarks næststørste by er inde i et historisk investerings- og byggeboom, men det er også nødvendigt, hvis Aarhus Kommune skal leve op til sin egen målsætning om at vokse fra at være en stor dansk by til at være en europæisk storby med høj liveability, eller livskvalitet. I første omgang stresstestes ambitionsniveauet, når byen i 2017 bliver europæisk kulturhovedstad.

"I dag orienterer Aarhus sig mod byer som Berlin, Barcelona og New York. Jeg flyttede fra Aarhus i 2003 og boede i udlandet til 2007. Da jeg kom tilbage var byens selvforståelse forandret og selvtilliden vokset. Det kommer nu fysisk til udtryk i byggeriet og et stærkt kulturliv," siger en af byens markante projektmagere, Rune Kilden, til EjendomsWatch.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier