EjendomsWatch

Arkitema udvikler Billunds bymidte med Lego-klodser

Hurtigtvoksende århusiansk arkitekt-koncern skal skabe udendørsarealer, der smelter byen og Lego-koncernen bedre sammen.

Foto: PR-illustration

Lego bliver en endnu mere markant beboer i Billund, når Arkitema Architects er færdig med et nyt udviklingsprojekt af bymidten.

Arkitektfirmaet er blevet tildelt projektet, der omfatter udearealerne på tre åbne pladser i Billund bymidte. De ligger ifølge en pressemeddelelse i naturlig forlængelse af Legos nye attraktion - et besøgscenter, der er under opførelse i Billunds gamle rådhus.

"Det bliver et helt særligt og unikt sted for både lokalbefolkningen og turister, og pladserne vil fungere som en naturlig forlængelse af oplevelsen i besøgscentret og som et centralt samlingssted i byen," fortæller Heidi Hjort Thuesen, der er forretningsområdechef for Urban Design hos Arkitema Architects, i pressemeddelsen.

Ifølge selskabets senest offentliggjorte årsregnskab for 2014 er Arkitema i stærk vækst. Regnskabet viste en omsætningsfremgang på 20 pct. på 244 mio kr. for koncernen - en vækst, der især skyldtes det svenske datterselskab, der bragede frem med en vækst på 64 pct. På bundlinjen lykkedes det den århusianske koncern at vende et underskud fra året før til et lille plus på 5 mio. kr.

Inspiration fra Legos værdier

De tre pladser består af Ankomstpladsen, som er den primære adgang til det Bjarke Ingels-tegnede Lego House til 12.000 kvm udstilling og oplevelser, den uformelle Byens Plads, der bl.a. kan fungere som byens nye lokale samlingssted, og Ved Bækken, hvor åbningen af Billund Bæk skaber en oplevelsesrig bynatur.

Arkitektfirmaet oplyser, at man har ladet sig inspirere af Legos værdier omkring leg, læring og kreativitet i arbejdet med skabe de nye pladser.

"Vi tager udgangspunkt i Lego-klodsen og laver forskydninger, niveauforskelle og skrånende flader i byrummet, hvor der også bliver aktiviteter og vandleg med det naturlige regnvand. Dermed opfører vi ikke en decideret legeplads, men tre pladser, som alle inviterer til fri leg, ophold og samvær, hvilket også gør byrummet meget mere fleksibelt i forhold til arrangementer og events," fortæller Heidi Hjort Thuesen.

Arkitema Architects vandt projektkonkurrencen foran ADEPT Aps, Karres + Brands + Holcher Nordberg Architects, Rambøll Danmark A/S og Schønherr A/S.

Om Urban Design i Arkitema Architects

Arkitema Architects har bl.a. udviklet pladser og torve til den nye Ceres-bydel i Aarhus og Ishøj Stationsplads.

Arkitema Architects er grundlagt i Aarhus i 1969. I dag er tegnestuen en af Skandinaviens største arkitektvirksomheder med 11 danske partnere, en svensk partner, to norske partnere og 450 medarbejdere fordelt på kontorerne i København, Aarhus, Oslo, Stockholm og Malmø.

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier