EjendomsWatch

Sydjysk detail topper på tomgang

Det sydlige Jylland ligger i toppen over hvilke landsdele, der har størst tomgang i butikslokaler. Det viser nye tal fra Ejendomstorvet.

PR-illustration af butikscenteret Broen i Esbjerg. | Foto: PR-illustration

Kort før påske åbnede der i Esbjerg et nyt butikscenter, Broen, med 30.000 kvm, lange køer og mange besøgende. Sidstnævnte er dog ikke nødvendigvis repræsentativt for alle butikkerne i Sydjylland.

Medie: Nyt indkøbscenter i Esbjerg sat til salg for en milliard kroner

Nye tal fra erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk viser, at Sydjylland er den landsdel med højest tomgang.

"Sydjylland har ifølge de nyeste tal næsten 160.000 kvm tomme butikslokaler. Det svarer til over 9 pct. af det samlede butiksareal, og det er den højeste tomgang blandt de 11 landsdele i vores statistik — på landsplan er tallet kun 5,6 pct.," lyder det fra adm. direktør i Ejendomstorvet.dk, Simon Birch Skou, i pressemeddelelsen.

Mæglere spår fremgang

Helt galt er det dog ikke i Esbjerg og det resterende Sydjylland, mener lokale mæglere. Partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Esbjerg, Jesper Ølgaard Bloch, peger på, at den nye Nordsø-aftale og et nyt Mærsk-kontor i byen kan give et tiltrængt skub til økonomien i Esbjerg. Det vil give vellønnede arbejdspladser, som kan mærkes i den lokale detailbranche, siger han.

Lidt længere mod øst kan partner i Nybolig Erhverv Haderslev/Aabenraa, René Damkjær, fortælle, at han ikke frygter den store påvirkning fra Broen — og det er heldigt nok, da et butikscenter fra 2013 stadig trækker spor. Han forudser dog, at tomgangen vil falde i takt med, at økonomien går frem.

"Vi oplever stor interesse fra kæder, som vil have de bedste gågade-beliggenheder, og det er svært at opfylde. Finanskrisen har betydet, at der er mange billige lejemål i sidegaderne, og dér mærker vi øget interesse fra iværksættere og detailhandlende, som vil have mere plads," lyder det fra René Damkjær i pressemeddelelsen.

Nordjylland oplever markant fald i tomme butikker

Stor rift om fynske butikslokaler

Lejen for butikker i København har rundet 2000 kr. om året pr. kvm

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier