Lejen for butikker i København har rundet 2000 kr. om året pr. kvm

Københavnske butikslokaler blev otte procent dyrere sidste år. Få ledige butikker og et øget privatforbrug er årsagen, mener Simon Birch Skou fra Ejendomstorvet.dk.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Lejeprisen går opad i København, og i løbet af det sidste år er huslejen for butikker blevet næsten otte pct. højere og har nu rundet 2000 kr. per kvm. Det viser tal fra erhvervsudlejningsportalen Ejendomstorvet.dk.

En af årsagerne til den højere lejepris skal findes i få ledige lejemål i området, lyder det:

"Lejen er steget kraftigt i hovedstaden, og det hænger sammen med, at kun omkring 2,5 pct. af butikslokalerne står ledige i øjeblikket – under finanskrisen nåede tomgangen op over fire pct.," siger direktør Simon Birch Skou i pressemeddelelsen.

Men udover at der er færre lokaler at leje, så er der også blevet større efterspørgsel på lokalerne. Simon Birch Skou forklarer, at en del af butikkerne bliver brugt til spisesteder og cafeer. Og hvis man kobler det sammen med et øget privatforbrug og fortsat stigende indbyggertal, så finder også en del af forklaringen her.

Strøgbutikkerne bliver ved med at blomstre 

De 2000 kr. per kvm dækker over et område, der også indebærer Frederiksberg, Tårnby og Dragør. Og gennemsnitsprisen nu er steget, så er der også områder, der ikke oplever nævneværdige forskelle.

"Det er opgangstider, men nogle steder i periferien, for eksempel sekundære handelsgader som Ålekistevej i Vanløse og Roskildevej, koster lejemål stort set det samme som for fem år siden, for detailhandlen kan godt mærke den stigende nethandel," lyder det fra Kristian Hartmann, partner i mæglerfirmaet La Cour og Lykke, i pressemeddelelsen.

Udenlandske investorer driver markedet for erhvervsejendomme

Elgiganten opgraderer gamle Fona-butikker med nyt koncept 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også