EjendomsWatch

Nordjylland oplever markant fald i tomme butikker

Nordjylland var i årevis en landsdelen plaget af tomme butikslokaler, men det seneste år er tendensen vendt, viser nye tal. Privatforbruget er kommet i omdrejninger, lyder det fra lokal erhvervsmægler.

Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg

Gennem flere år havde Nordjylland Danmarksrekord i tomme butikker, men det seneste år har landsdelen haft landets største fald i ledige butikslokaler, viser tal fra Ejendomstorvet.dk, der er landets største portal for erhvervslokaler.

Før finanskrisen stod under 3 pct. af butikkerne i Nordjylland tomme, men krisen ramte detailhandlen i landsdelen meget hårdt. I 2010 havde regionen fået landets højeste tomgang, og i april 2015 ramte man bunden, da hver tiende nordjyske butikslejemål stod tom.

"Siden er det gået stærkt fremad: Tomgangen er raslet ned til omkring syv procent, og dén forbedring kan ingen andre dele af landet hamle op med," siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk, i en pressemeddelelse.

Nyt navn til kendt ejendomsportal

Gang i butiksåbningerne

Frank Jensen, direktør og partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech i Aalborg, kan genkende tendensen fra sit daglige arbejde. Han kalder nordjyderne for "forsigtige og påholdende" i krisetider, men nu tør de skrue privatforbruget i vejret.

"Det mærker detailhandlen, men med forskellig styrke. Fremgangen gavner mest de store handelsbyer og især Aalborg, der nyder godt af befolkningstilvækst frem til 2030. Mange vil gerne starte egen butik, og samtidig oplever vi stor interesse for landsdelen fra nye kæder, f.eks. tøjbutikker, restauranter og kaffebarer," siger Frank Jensen i meddelelsen.

Ejendomstorvet.dk har aktuelt 163 udbudte butikslokaler i landsdelen, til leje eller køb. Heraf ligger 67 i Aalborg Kommune, 33 i Frederikshavn og 31 i Hjørring. De øvrige kommuner har mellem tre og ni udbudte eller ledige butikslokaler — og Læsø slet ingen.

Magasin åbner nyt stormagasin i Aalborg

William Demant hænger på Thisted-ejendom til 56 millioner

Ni nye shoppingcentre er på vej i Jylland

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier