EjendomsWatch

Stor rift om fynske butikslokaler

Butikslokalerne på Fyn har den laveste tomgang siden finanskrisens indtog, og ifølge en lokal erhvervsmægler ser udviklingen ud til at fortsætte.

Foto: Colourbox

Fyn har i en årrække kæmpet med større tomgang på butikslokaler end resten af landet, men den tendens ser nu ud til at være vendt, skriver ejendomsportalen Ejendomstorvet i en pressemeddelelse.

Nye tal fra portalen viser nemlig, at blot 4,7 pct. af øens butikslokaler stod tomme ved indgangen af 2017, og det er det laveste niveau i 8 et halvt år, på nær et kortvarigt dyk i slutningen af 2012.

”Særligt det seneste halvandet år er der kommet liv i mange fynske butikslokaler, hvor tomgangen er faldet støt kvartal for kvartal og samlet ret markant. Faktisk skal vi helt tilbage til 2008 for at finde færre ledige lejemål end nu. Yderligere et sundhedstegn er, at lejeniveauerne er steget mærkbart de seneste kvartaler og ligger meget højere end for fem år siden,” udtaler Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk, i meddelelsen.

Ifølge meddelelsen var tomgangen på fynske butikslokaler helt nede på 2 pct. før finanskrisen, mens man efter krisens indtog i flere år kæmpede med landets højeste tomgang. Men siden 2012 har Fyn, ifølge Ejendomstorvet, haft den laveste butikstomgang uden for hovedstadsområdet, og samtidig ligger lejen nu 30 pct. højere end for fem år siden.

Den gode fynske udvikling genkendes hos erhvervsmægleren Nybolig Erhverv Odense.

”I Nybolig Erhverv Odense kan vi nikke genkendende til tallene. Odense oplever stor efterspørgsel på butikslokaler – i kraft af blandt andet byomdannelsen ved Thomas B. Thriges Gade i centrum og letbanen, som åbner 2020. I Svendborg ser det også meget positivt ud med rift om butikslejemålene, og udbuddet af lokaler kan ikke følge med efterspørgslen. I Kerteminde har vi haft relativt let ved at få udlejet flere mindre lejemål, og i Nyborg har vi haft flere fremvisninger end normalt,” udtaler Andreas M. Jensen, erhvervsmægler hos Nybolig Erhverv Odense.

Ifølge ham er det sandsynligt, at butikslejen på Fyn har fundet sit niveau, mens tomgangen blot ser ud til at falde yderligere, i hvert fald i den centrale del af Odense.

Roboteventyr gavner det fynske ejendomsmarked

Odense går på jagt efter 40 mia. kr. fra risikovillige investorer 

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier