Rambøll-konsortium vinder rekordkontrakt på 850 mio. kr.

Den danske ingeniørrådgiver har vundet sin hidtil største opgave på et infrastrukturprojekt i Danmark.

Ingeniørkoncernen Rambøll har i et konsortium med med to andre ingeniørfirmaer vundet en kontrakt til en værdi af 850 mio. kr., skriver Berlingske.

Det er opgaven med at være bygherrerådgiver for statens selskab Femern A/S i forbindelse med den kommende Femern Bælt-forbindelse, som konsortiet Rambøll-Arup-TEC har vundet og hvor Rambølls andel af kontraktværdien udgør 450 mio. kr., fremgår det.

"Det er en rigtig god opgave. Men det er ikke et projekt, vi kommer til at tjene styrtende på, fordi der har været hård konkurrence mellem byderne, og vores konsortium er gået langt ned i pris for at få opgaven. Med en omsætning på 450 mio. kr. får vi ikke stor proit på projektet. Men det giver sikkerhed for god beskæftigelse for en del folk i Rambøll," siger Rambøll-direktør Søren Brøndum, der også er bestyrelsesformand i konsortiet, til avisen.

For Rambøll er der tale om den hidtil største opgave på et infrastrukturprojekt, der altså deles med britiske Arup og hollandske TEC.

I en særskilt meddelelse fra Femern A/S, siger teknisk direktør Henrik Christensen:

”Vi har modtaget meget stærke og velkvalificerede tilbud fra de rådgivningsvirksomheder, som deltog i de to udbud. Valget af de to konsortier giver en høj sikkerhed for et solidt set-up på hele det tekniske område til at understøtte vores arbejde med den igangværende tyske godkendelsesproces inden byggeriet for alvor går igang."

Danske Schønherr og tyske WTM Engineers skal være underrådgivere for Rambøll-konsortiet, fremgår det.

I en separat rammeaftale om konsulentrådgivning på det tekniske område har det danske firma ÅF – Hansen & Henneberg A/S vundet opgaven med Atkins Danmark, tyske Obermeyer Planen + Beraten samt svenske ÅF Infrastructure som underrådgiver.

Den 18 km lange sænketunnel mellem Danmark og Tyskland bliver verdens længste og ventes at stå færdig i slutningen af 2020'erne.

Rambøll øger bundlinjen med 132 pct. og skyder gang i ny vækstplan  

Lolland-Falster går efter en førerposition i Greater Copenhagen-samarbejdet

Staten fyrer entreprenør fra milliardbyggeri 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også